Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

ÚJ:Nap,és a Hold fényszög kapcsolata a horoszkópban.

Nap, és a Hold fényszög kapcsolata.

A A-Nap, és a B-Hold és a bolygók kiemelten fontos szerepet töltenek be a születési horoszkópunkban, lévén, hogy az egyes égitestek befolyással vannak az élet különféle aspektusaira.  A születési táblázatban a bolygói szempontokat magyarázzák és értelmezik.

Amikor a A-Nap és a B-Hold a születési táblázatban egy szempontot képez, foglalkozunk a mi igényeink és szükségleteink, tudatos és tudattalan, cselekedeteink és válaszaink, a jelen és a múlt, a racionális és irracionális, és így tovább. A Nap és a Hold olyan, mint a Nap és az éjszaka, és a köztük lévő szempontok feltárják a két fényforrás közötti párbeszéd típusát.

A Nap és a Hold közötti kapcsolat a születési táblázatban megmutatja, hogy milyen típusú üzeneteket kaptunk a szüleinktől vagy a szülőktől. Amikor a Nap és a Hold összekapcsolódnak, vagy áramlási szempontból kaptuk meg őket, általánosságban harmonikus üzeneteket kaptunk tőlük. Nem számít, hogy valóban mi történt a szüleink között (ha valóban mindkettőt tapasztaltuk), így észleltük őket. Ugyanebben a családban, ugyanazokkal a szülőkkel, egy gyermeknek lehet ASB,pozitív fényszögben a két világító test, míg a másik gyermeknek lehet A W B szemben állása a két világító test között. A gyermek által ugyanazon szülőktől kapott üzenet mindig más és nagyon szubjektív.

Amikor látjuk a A   -Napot és aB Holdat egymással szemben, A W B  látjuk a szülők ellenállását a gyermek szívében. Lehet, hogy elváltak vagy együtt maradtak, és teljesen különböző üzeneteket adtak a gyermeknek. Lehet, hogy az egyik szülő hiányzott, és a gyermek által a mintaként érzékelt gyermek képviseltette magát a szülő harcában a világgal vagy a képzeletbeli másik szülővel szemben.

 Lehet, hogy a szülők meglehetősen harmonikus kapcsolatban álltak egymással, de teljesen más (ellentétes) dolgokat akartak a gyermektől, vagy a gyermek az üzeneteket ellentmondásosnak találta. Bármi legyen is a helyzet, a gyermek olyan belső küzdelemben él, ahol az akarat és az érzelmi szükségletek ellentmondanak. Természetesen azért, mert ez a belső harc az első naptól kezdődött,

Ugyanígy, a A MB holdjellel születettek is tapasztalták szüleiket, hogy egységes frontot mutassanak. Az észlelt üzenetek és elvárások hasonlóak és egyszerűek voltak. Egy példa: például az egyik gyermeknek A MB újholdkor született és a Holdja a Mérleg jegyében van vagy Bika jegyében. Például én is új Holdkor születtem, Mérleg Hold.  Amikor gyermekkoráról kérdezzük ezeket a gyerekeket, személyeket, akkor a válasz az, hogy nagyon boldog otthonból jött, kevés problémával.

A szülei mindketten sokat dolgoztak, és ennek eredményeként már korán kezdett dolgozni az ilyen születési állással dolgozni. Találkoztam már olyan személyel is aki (új Holdkor született-A MB) és elmondása szerint jó gyermekkora volt. Én is így éltem meg pedig Édesapámat elveszítettem öt és fél éves koromban, de én mindig is anyát szerettem jobban. Természetesen, amelyik gyerek jobban szereti az Édesapját az másképp éli meg. Azonban abszolút értelemben vagy mások szemében létező, egyszerűen nem számít. Arról beszélünk, amit maga a gyermek észlelt és kapott. Az üzenet egyértelmű volt, és az elvárások egyszerűek voltak. Mellesleg nagyon sok ügyfelem-ismerősöm született Új Holdkor és mindenkinek más volt a véleménye a gyermekkoráról.

Amikor aA Nap és aB Hold egymással W szemben áll kihívást jelent, a Napon vagy a Holdon keresztül szerzett minden kielégítés úgy tűnik, hogy a másik rovására megy.

Egység a kettősségben

A A Nap és a B-Hold egyformán hozzájárul ahhoz, hogy képesek legyünk különböző módon reagálni az életmintákra és létrehozni az életmintákat, de a következő lista a A Nap és a B-Hold által a karakterünkhöz való hozzájárulás legjelentősebb aspektusainak. Ez egy olyan kulcsszavak listája, amelyekkel a világítótestek horoszkóp értékének megítélésével társíthatók. Ezek nem definíciók az egyes testek számára. Mind a Nap, mind a Hold és két szülő van, mindezekkel kapcsolatos érzések kombinálhatók vagy differenciálhatók.

A-Nap B-Hold fényszögei

A Nappal kapcsolatban lévő bolygó hatása befolyásolja az önkibontakoztatásunkat, a kreativitásunkat, sőt az életfeladataink teljesítését is. A Nap-fényszög másik résztvevője beleszólhat abba, hogy felnéznek-e ránk, vagy sem - ha igen, miért, ha nem, miért nem. Beleszól a döntéseinkbe, vagy éppen arra mutat rá, hogy minek a függvényében döntünk (esetleg ki hoz döntést helyettünk). Jelzi a felettessel, az Apával vagy a férjjel való kapcsolat minőségét, és férfiaknál megmutatja, milyen főnök-, férj- vagy apaszerepre alkalmasak.

Nap Hold

AMB

Ez a jel nagyobb jelentőséget tulajdonít a szokásosnál. Mivel a vágyak (A) és az igények (B) igazodnak, ezek az emberek szembetűnőek. Akaratának és egojánaj tökéletes keveréke által mindig megkapja, amit akar.  Alkotás vágya mély ösztönös szintekről fakad Önmotivációja impulzív, mely a problémák forrásává is válhat. Erős kötelékek fűzik a családjához, párjához, és az otthonához.

Általánosságban elmondható, hogy meglehetősen egyszerűnek találják ki, hogy mit akarnak az élettől és arra, hogy hogyan jutnak el erre a helyre. Képesek túl sok küzdelem nélkül döntéseket hozni, egyszerűen azért, mert nem az a hajlam, hogy elterjedjenek, hogy megtalálják az összes lehetőséget. Néhány ilyen szempontú ember önközpontú, de ez nem mindig így van. Szubjektív, igen! Határozott, igen! Fókuszált, igen! De tudatlan a mások szükségleteiről? Nem valószínű! Talán néha úgy tűnhetnek, különösen akkor, ha olyan villámlással döntöttek, hogy a körülöttük lévő emberek nem tudják elképzelni, hogy bárki más igényeit is figyelembe vették volna!

Úgy tűnik, hogy így is tűnnek, ha olyan tanácsot adnak, amely nagyon vágott és száraz. Az igazság az, hogy általában nem küzdenek az opciókkal, és hajlamosak az ujjukra pontosan arra, amit akarnak De ezek az emberek nagyon kapcsolatban állnak mások iránti szükségletükkel.

Nap A WB Hold

 Nap W Hold Azok a személyek, akik a Nap ellen fordulnak, belső harcban állnak az igényeik és a kívánságaik között. A A WB személyiséggel ellentétben a határozatlanság hiánya felé hajlik. Objektív képességük mind eszköz, mind kötelezettség, egyszerűen azért, mert amikor egy útvonalon döntenek, egyidejűleg más irányba is húzzák őket. Érzelmei és egója méri össze erejét. A feszültség ellenkező nemekkel való kapcsolatban jelentkeznek. Női horoszkópban ez a szemben állás érintheti az egészségét is. Idővel rájön, hogy objektívebbé kell szemlélni az élet dolgait, és ennek folytán állandóan úgy érzi, választani kell kapcsolata és egy másik személy között.

A belső harcuk leginkább a vitalitásukban nyilvánul meg, mivel mind a Nap, mind a Hold erősen befolyásolja a vitalitást. Számos hullámvölgyük van, és nehéz tudni, hogy fizikai vagy érzelmi. Valószínűleg mindkettő.

Azok az üzenetek, amelyeket a korai életük során kaptak, az általuk elvártak szerint ellentmondásosak, sőt ellentétesek. Néhány, a telihold alatt született ember a szüleit két nagyon különböző és különálló személynek tekintette, akik mindegyiket nagyon szeretették, mint a gyermekük. A szüleik vagy a szülői figurák két nagyon különböző dolgot álltak fel, és gyermekük vagy is önnel szemben!  Lehet, hogy némi érzelmi frusztráció áll fenn az Apával kapcsolatban, és az Anya elfojtotta az útját. Az ilyen állással született személyeknek nehéz a boldogságot magukban meg találni, de nem lehetetlen.

Nap R Hold

Tudatos gondolkodás módja mindig harcban áll az érzelmeivel céljai megvalósítását illetően. Ahhoz, hogy szembe szállhasson a nehézségekkel, felszínre kell hozni a gyermekkorában gyökerező régi viselkedési mintáit. Azok a személyek, akiknek Nap- Hold ilyen fényszöggel születettek, amire szükségük van, konfliktusban vannak. Ez az állás nagyon hasonlít a Tele Holdban született személyekre, de nagyon jelentős különbségek vannak. Míg a kívánságok és az igények közötti küzdelem többnyire belülről jön, és hajlamosak külső akadályokkal küzdeni. Az igazság, a harc belül van, mivel ez az eset, hogy „a saját ellensége”. Az a tendencia, hogy a korai gyermekkori feszültség újjászületése nélkül tudatos kísérletet vonz be az életbe. A specifikus szokások és attitűdök is akadályozhatják az élet előrehaladását.

Szükségük van valamilyen fontos cél elérésére és megvalósítására, és belső útjukat az út mentén teszik ki. Bármilyen oknál fogva nem érezték szükségesnek vagy elfogadottnak magukat gyermekkorukban. A szüleik vagy a szülői adatok közötti összeütközés, ha valóban ott volt, arra késztette őket, hogy elfogadhatatlannak érezze magát. Valószínűbb, hogy kapcsolatuk folyamatos küzdelem volt szülőkkel. Bizonyos esetekben szó szerint úgy érezték, hogy egy vagy mindkét szülő nem kívánatos. Még ha a szülők nem ütköztek össze, akkor is.

APB

Az érzelmek és az akarat békében állnak egymással, ami meglehetősen kiegyensúlyozott személyiségre utal. A gyermekkorban beérkezett „üzenetek” összességében nem voltak ellentmondásosak, és ezeknek az embereknek nagyobb értelme van a célnak és a harmónia elismerésének, mint a legtöbb ember. Sok ilyen szempontból népszerű, valószínűleg azért, mert harmóniát várnak a kapcsolataikban.

 Általában nagyon vonzódnak a kapcsolatokhoz és vonzóak mások számára. Bizonyos szintű önbizalom és biztonságérzet ezeknek az embereknek nagyon könnyen kezelhetők sok szinten.

ASB

Megpróbálja azt a harmóniát megteremteni otthonában, melyet gyermekkorában megtapasztalt. Tudatos és tudat alatti vágyai segítségével elérheti, amit akar, és amire szüksége van.  Ez a fényszög egy készen kapott jó árnyoldala nincs, ha még is van, akkor, akkor esetleg annyi, hogy élete olyan kellemes, és általában véve annyira boldog, hogy közömbösé válik, ha tennie kellene valamit jogi védelmében.

Született tanár és kommunikátor. Eszméi iránt elkötelezett, és ha a természetében amúgy is van valami forradalmi hajlam, akkor ez az eszmeiség a világ megreformálásában ölt testet. De bármennyire szeretne is javítani az emberek életén meg kell tanulnia kompromisszumokat kötni és vízióját összehangolni mások vágyaival. Ötvenes évei elején érezheti leginkább megelégedettnek magát.

ANB

Ön jobban tudatában van, mint a legtöbb embernek, hogy szükség van az élet és az élet „megállásának és elhagyásának” módosítására. Előfordulhat, hogy gyakran van abban a helyzetben, hogy beállítsa az utat és a viselkedését, hogy alkalmazkodjon másokhoz és az élet körülményeihez. Gyakran előfordulhat, hogy „nincs győzelem” helyzetekben van, ahol úgy érzi, hogy olyan utat kell választania, amely ellentétes a belső szükségleteivel. A határozatlanság olyan, amivel küzdhetsz, amíg meg nem találod a tudatos kívánságaid / igényeid és a belső vágyad egyszerre történő kielégítését.

AQUB

Természetesen kreatív vagy, és az életet nagyon érdekesnek találod, látva a szépséget és a csodát abban, hogy mások figyelmen kívül hagyják, vagy magától értetődőnek tartják. Mások egyedülállóak, finom és kellemes módon. Gyakran meglehetősen kecses és stílusos az önkifejezésedben, előnyben részesítve a varázslatot az erő felett, az őrület felett, és ez nagyon tetszik. A többiekkel való kapcsolataidban tehetségesnek tekintheted mások kényelmét.

A-O-  TB

Folyamatos konfliktus áll fenn azzal, amit úgy gondolsz, hogy mit kell tenned, és amit úgy érzed, hogy helyes. Ez a küzdelem problémákat okozhat a kapcsolataidban másokkal. Másrészt, ez a belső elégedetlenség motiválhat arra is, hogy többet kérjen az élettől mint amit kap általában.

AVB

Mit gondolsz, hogy mit kell tenned, és hogyan érzel valamit, gyakran ellentmondanak. Ön hajlamos arra, hogy az érzéseit az érzéseinek rovására cselekedjék, és az érzéseidre cselekedjetek az ön akarata vagy ego rovására - két dologra, amelyek minden bizonnyal elégedetlenül érzik magukat. Természetesen az integráció ideális lenne. A bizonytalanság arról, hogy mit akar az élettől, nagy bűntudat forrása lehet, és a bűntudat az automatikus reagálást táplálhatja.

A mások igényeinek kielégítése túl könnyen életstílussá válhat. Előfordulhat, hogy folyamatosan módosít és kompromisszumot köt mindenkivel. A többiekkel való kapcsolataidban túl sokat tudsz ajánlani egy személynek, és úgy érzed, hogy kihasználnak. Úgy tűnik, elvárja, hogy kompromisszumokat kell tennie az életben annak érdekében, hogy megkapja, amit akar, de a folyamatban alulértékeli a saját igényeit. Reméli, hogy életével és munkájával valamelyest jobbíthat a világon. Akár tudatosan, akár nem, ez afféle misszióvá válik, úgyhogy vigyázniuk kell, ne kövessen vakon ideológiákat, csak mert mindenáron el akarja érni célját. Ha a nehézségek ellenére is kitart és éretté válik s boldog, elégedett lehet. Középkorúként várhatja, hogy fáradozásait elismerik.

A végére hagytam a fényszög nélküli  A Nap B Hold vagy is két világítótest nem köt fényszöget.

Előfordul,hogy a két világító test vagy is a A és a B nem köt fényszöget, ami azt jelenti, hogy amit gondol vagy tesz, gyakran független illetve a személyiség más részeitől, például: az érzéseitől. Erős feszültség érzése keletkezik, az a benyomása, hogy az életnek létezik egy jó (magas és tiszta) valamint egy rossz (alacsony) szintje. Későbbi életkorában sok időt fordít a „földi” dolgokra, de igazi énjének a „magasabb” szinten tekint. Független, úgy érzi, mintha egy sziget lenne a világban.

Nem kel véresen komolyan venni a AB fényszög kapcsolatát,mert nem mindegy,hogy milyen jegyben van a Na és a B Hold és az sem mindegy,hogy melyik házban vannak a két világító test.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.