Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Stressz Számok megnyilvánulása a személyiségben és a kapcsolatban!

2014.01.02

 

Stressz Számok megnyilvánulása a személyiségben és a kapcsolatban!

  A stressz számok, szerepük szerint, kihangsúlyozzák a számok közötti különbségeket, segítenek meghatározni az összehasonlított számok rezgésminősége közötti feszültségeket. Olyan feszültségi vagy szembenállási pontok, amelyek feloldása szükséges ahhoz, hogy az összehasonlított számok együttes hatása harmonikus lehessen. Mint ahogy arra a stressz szó is utal, e számok akkor nyilvánulnak meg erőteljesebben, amikor stressz hatása alatt vagyunk. Ilyenkor még inkább hajlamosak vagyunk tudattalan mintáink szokásos modorossága szerint viselkedni, bár természetesen legtöbbször nem szívesen látjuk ezeket a megnyilvánulásainkat. Ezek a modorosságaink azért vannak, hogy segítsenek rávilágítani tudattalan negatív késztetéseinkre. Amikor felismerjük őket, módunkban áll elengedni őket, de ha ezt nem tesszük meg, továbbra is saját negativitásunk áldozatai maradunk. A stressz számokat két csoportba oszthatjuk, a személyiségen belül és a kapcsolatokon belül ható stressz számokra.

A stressz számok segítségével két személy összeférhetőségének meghatározásában további lehetséges árnyalatokhoz jutunk.

A személyiség stressz számai segítenek az egyéni lelki felépítésében megbúvó ellenerők feltérképezésében. A stressz számok segítenek rámutatni azokra a tudattalan feszültségekre, amelyek a személyiség vágyai és cselekedetei, valamint a lélek és a felsőbb vágyai és cselekedetei között mutatkoznak. A stressz területek tudatos beazonosításával a feszültségek a tudatosság hármasságán — személyiség, lélek, felsőbb én belüli együttműködés dinamikus áramává alakíthatók.

A kapcsolati stressz számok olyan különbségeket jeleznek a képletek között, amelyek megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy két ember jobban kiegészíthesse egymást, hogy alapszámaik rezgése harmonikusan keveredhessen.

 A kapcsolati stressz számok nem csak a két ember között feszülő ellenállásokra mutathatnak rá, hanem ezek feloldásának legkönnyebb módjára is, hogy együttműködésük harmonikus lehessen. Ezért a kapcsolati stressz számok különösen fontosak a házastársi, szülő—gyermeki, főnök, beosztotti és általában véve az emberi kapcsolatok megértésében. Bölcs használatukkal olyan meglátásokhoz juthatunk, amelyek elősegítik az érintettek különbözőségének meghaladását, és ezen keresztül egy teljesebb egység megteremtését.

Két ismeretlen személlyel és gyermekükkel mutatom be az elemzést.

Elkészítem az Önnek is és családjának az elemzést.

 Az elemzést írásban vállalom kb 14-15 oldal.

Elemzés, ha férj és feleség kéri 10000ft, ha gyermekeit is kéri 15000ft.

Az összeg átutalása után 5-6 nap múlva küldöm e-maiban.

 

A feleség adatai

1, Mássalhangzók száma:3

2, Magánhangzók száma:6

3, Névszáma:9

4,Életszáma:3

Feleség stressz száma 3-as

3-6=3

Az életét mindig felborította a felelősség és az érzelmi világok. A házassága és a társkapcsolatai nagy szóváltásokkal és sok frusztrációval telnek. A szülei érzelmi konfliktusai hatással voltak már kora gyermekkorában. Ezért most felváltva hol közönyösnek tetti magát, hol pedig túlságosan is belemerül mások érzelmi problémáiban.

Bár ő mindig azt hangsúlyozta, hogy a szülei boldog házasságban éltek és boldog gyermekkora volt. Sokkal jobban tenné, ha kikötőbe kormányozná a saját hajóját, mielőtt mások hajójának kormányozásával foglalkozik. Nehezen tud együttműködni társával, mert érzelmileg túlságosan belebonyolódtok, különösen, akkor, amikor a kapcsolatuk birtoklóvá válik, vagy megjelenik a félténység. Kényszerhelyzetben hajlamos vagy befelé fordulni, és semmibe venni a többieket, sértődötten elzárkózol a beszélgetés elől. A passzív személyiséged állandó érzelmi figyelemre vágyok, amit a társadon keresztül, a vásárlásban vagy az anyagi javak felhasználásában találsz meg (6-os.

Kérdezd meg Önmagadtól: megnyugvást jelent számodra, ha biztonságodat egy stabilnak vélt ember köré építheted, mintha Önmagadban találnád meg? Felkel tárnod, és elkel engedned kisgyermekkorodból származó érzelmi konfliktusaidat. A szokásos függőségek közzé tartoznak: kertészkedés, pénz az anyagi javak megszerzése. A 3-as a szeretet megélésére a nyilvánosság előtt vidám lehengerlően jókedvű, kissé izgatott természeted mutatod, mindig olyan derűsnek és túláradónak, vidámnak, hogy az már szinte kóros. De beszédeddel bántani is tudsz másokat.

 Elfojtott haragod hideg, mogorva depresszívhangulatok formájában nyilvánul meg benned. Úgy manipulálsz és irányítasz, hogy ezzel visszatartod azokat a természetes és egészséges visszajelzéseket, amelyekre a párodnak szüksége lenne. Kétségbe esetten vágyol a figyelemre, de egy hatalmas fekete luk, mely utad során minden érzelmi energiát elnyel, amivel csak találkozol. A múltban sok bántást szenvedtél el, ezért félsz valódi érzéseid tiszta, egyenes és őszinte kifejezéstől. A 6-os az anyagi biztonság, és a szeretet, hogy szeressen valaki. Szeretsz tanácsot adni másoknak és olyan emberekre erőlteted tanácsaidat és segítségedet, akik nem is kértek belőle, és akiknek nincs is rá szüksége.

A feleség az apját dicsérte folyamatosan ez esetben, amikor az apát hangsúlyozzuk, hogy ő milyen jó volt, akkor nagy valószínűséggel gyermekkorában bántalmazta. Arra, hogy egy gyermekkori negatív élmény mennyire lehet súlyos, rendszerint az adja meg a választ, hogy milyen látványosan ragaszkodik a sérülés elszenvedője ahhoz, hogy az illető nagyon is jó ember.

9-3=6 stressz szám 6

Ez a két számkombináció érzelmi szenvedésekre utal a házasságodban, és a szerelmi kapcsolatodban és vonzódások területén jelentős nehézségek várható. Közben Önmagadat védendő, hideggé és közönyössé válhatsz életed folyamán. A házasságodban állandóan neheztelsz a rád háruló látszólag indokolatlan követelmények súlya felelőssége miatt. Az ideális társat keresve így különböző szerelmi kapcsolatokba bonyolódtál. De a keresés eleve reménytelen vágyad csak addig hajtott, hajt, amíg magad is rá nem jöttél, hogy Te sem vagy képes más valaki ideák képének megfelelni, és ekkor elengedted ezt a vágyat. Talán ezért is kötöttél későbbi életkorodban házasságot.

A helyzet mögöttes oka az, hogy előző életedben nem tudtál kitartóan szeretni, és most azzal kell kiérdemelned, megszolgálnod a szeretetet, hogy szüntelenül adod. Légy azonban óvatos, fölösleges lenne mártírt csinálni Önmagadból. Jelen van ebben a kombinációban az olyan apró dolgokkal szemben figyelmetlenség is, mint például a számlák kifizetése. Ez nem az erősséged. A 9-es szám fellengzős idealizmusodat használod álcaként a belső haragod elkerülésére. Beszéded tele van túlzásokkal, szépítgető kijelentésekkel, az álcázott és elfojtott harag biztos jelével. A 9-es szám a feltétel nélküli szeretet küldesz a másik félnek, amikor nem akarsz szembenézni haragoddal.

Ha csak a pozitív dolgokat vagy hajlandó észrevenni Önmagadban és másokban, az arra figyelmeztet, hogy sötét oldalod és elfojtott haragoddal még nem néztél szemben. A túlzott idealizmusod gyakran egyenesen arányos az árnyékszemélyiségedben elfojtott, sötét titkok mennyiségével. Légy hajlandó szembenézni a múltaddal, és minden tapasztalásoddal, és akkor megtalálod a jobbik énedet.

Életet sorfeladat

3-3=0

Mely gyökeres átalakulást, a kiegyenlítésre törekvő ellentétes erők ütközését, rendszerváltozásokat, forradalmakat, katasztrófák által végbemenő fordulatokat, a megoldást, követelő válságokat képviseli az életedben. Egy bizonyos értelemben az élet nyomásától való belső függetlenségre utal. A helyzetek adta körülmények között ő dönti el, hogy mit tesz, de vigyázz, mert erőteljes ellenállásba ütközöl, amikor véleményedet társadra, gyermekeidre, barátokra akarod erőltetni.

Férj

1, Mássalhangzók száma:9

2, Magánhangzók száma:8

3, Névszáma:8

4,Életszáma:5

Férj stressz száma 1-es

Előző életedben az akaratoddal való visszaélésed miatt most az önző hatalomvágyad és az emberiségért végzett önzetlen szolgálat lehetősége között kel választanod. Erős önkontrollal, és az emberek irányítására, befolyásolására való vággyal rendelkezel. Könnyen elrendezed mások életét, és megmondod nekik, mit kellene tenniük. Ezt tetted előző életedben is ám lehet, hogy a mostaniban már felhagysz vele, és így jobban boldogulsz majd saját életeddel is. Éppúgy lehet belőled az emberiség nagy megmentője, mint egy hatalomszomj diktátor. Használd eredetiséged és eltökéltséged önmagad tökéletesítésére, és az egész világ részesül ennek áldásában.

Külsőleg tartózkodónak és mogorvának tűnsz, elméd pedig kiváló, s ezek mögött az akadályok legyőzésére és céljaid elérésére makacs eltökéltség húzódik meg. Ám vigyázz arra, nehogy eltaposs sokat útközben

5-9=4

Az idealizmus, a szélsőséges szokások és az élet iránti komoly fegyelem vágya között lép fel feszültség. Nagyon meggyőző képet tudsz festeni idealizált énedről. Ám az egyetlen ember, aki nem képes rajta, az te magad vagy! Sok olyan tulajdonságod-szokásod van, amelyek gátolnak a céljaid felé vezető úton, és kemény meg kell dolgoznod elérésükért. De ne keseredj el, ha némi józan idealizmusra szert teszel, az segít. A túlzások után a felettük érzett megbánásba esel, majd egy olyan idealisztikus állapotba kerülsz, amelyben fogyatékosságaidat eltörpülni látszanak.

Az előző életeidben elkövetett erőszak miatti tudattalan bűntudatod révén most fenyítések és büntetések céltáblájává válhatsz. Nehezen tudod megragadni az életedben megjelenő lehetőségeket. Ingadozol és bizonytalan vagy, nem tudod, hogy milyen elveket kövess. Belső alapjaid megépítéséhez nagy hasznodra lehet a spirituális, filozófiai, és metafizikai rendszerekkel való foglalkozás.

8-8=0

A férj életében a 0 az életében bekövetkező újrakezdések vagy újjászületések számát mutatják! Így ezen újrakezdések éppúgy jelenthetik azt, hogy a férj maga mögött hagyva mindent újrakezdi az életét, vagy szélsőséges esetben akár azt, hogy egy súlyos betegséget (vagy balesetet) legyőzve megmenekül a halálból. Természetesen az újrakezdés (vagy újjászületés) mint fogalom az élet számos más eseményében is megnyilvánulhat, ilyen lehet például:

1,Gyökeres otthonváltozás (külföld) ez megtörtént már

2,Házasság megszűnése (válás, házastárs elvesztése)

3,Szülő elvesztéséből megtörtént! Vagy egy új hitből eredő személyiségváltozás

Férj, feleség párkapcsolati elemzése.

3-9 stressz szám

A kettőjük kapcsolata egy érzelmi ingadozásra utaló kapcsolat. A feleség (3) rábízza magát a (9) férj idealizmusára és hitére, míg a (9) férj azt várja el a (3) feleségétől, hogy foglalkozzon az üzleti dolgokkal. A feleség aggódásra való hajlam letöri a férj született idealizmusát és optimizmusát, míg a feleség a férj távolságtartása okoz csalódást. Míg a feleség számára a férj érzelmi távolságtartása okoz csalódást. A feleség sokirányú érdeklődése és tevékenysége ellenszegülést vált ki a férjből, aki nagyobb személyes figyelemre vágyna. Másrészről a férjét annyira lekötik az eszmék és a nagy ügyek, hogy érzéketlenné válik a feleség igényei iránt.

Mindkettőjüknek dolgoznia kell azon, hogy a felelősség és egymás támogatásának kérdését éretten és megfontoltan oldják meg. Sok esetben mindkét fél hajlamos teljesen reális igényeket támasztani a másikkal szemben az otthon biztonságával és nyugalmával kapcsolatosan.

8-6 stressz szám

Ez a kombináció a civakodást táplálja, hacsak mindkét fél azon nem dolgozik, hogyan egészíthetik ki és érthetik meg jobban egymást. A feleség élvezi az otthon kényelmét, de rosszul esik neki, hogy a férje képtelen érzelmi melegséget és gyengédséget adni. A férj sok időt és energiát fektet a munkájában, ezért neheztel, amiért a feleség nem értékeli eléggé azokat az erőfeszítéseit, amelyekkel közös biztonságuk érdekében kifejt. A feleség a pénz és a család miatt aggodalmaskodik, ezzel még nagyobb hangsúlyt a férj pénzkereső képességének. A férj pénz és sikervágya sérti a feleség érzékenységégét. Viták, négyzeteltérések keletkeznek a társadalmilag elfogadott etikettel és szokásokkal kapcsolatban. A férj rideg természete zavarja, a feleséget a férj pedig egyre kevésbé tudja elviselni a feleség panaszáradatait. Ugyanakkor együttműködésre való hajlam és az érzések megosztása révén megtalálhatják a sikervágy és az egymással való gyöngéd törődés közötti egyensúlyt.

8-9 stressz szám

Az akaratok eltérő irányultsága ennél a kombinációnál abból ered, hogy a férj a világi javak felhalmozására vágyik a feleség ezzel szemben az elengedés mély vágya munkál. A férj állása a feleség gondolkodásmódját, melyet valóságtól elrugaszkodásnak tart a feleség untatni kezdi, hogy a férje az életet állandóan anyagi oldalról közelíti meg. A férjnek szüksége van az ego támogatására ahhoz, hogy elérhesse, amit akar a felesége. A feleség kevés figyelmet szentel a férje céljainak. A feleség az ideális társat keresi, hogy a férj nem elég érzékeny, és hiányzik belőle az emberbaráti idealizmus. Ugyanakkor ez a fejlődést szolgáló kombináció is lehet, ha a két fél felismeri a két szám együttesében rejlő lehetőséget.

A kettőjük kapcsolatában a feleség 3 száma miatt a férfielvű energiája hatására azonban könnyen esik át a „ló másik oldalára”, ami túlzásokban, nagyképűségben, térítő hajlamban, előítéletekben, szerénytelenségben, arroganciában, fanatizmusban és beképzeltségben érhető tetten. A feleség azt hiszi, hogy közel van az igazsághoz. Minden felismeréssel egyre kevélyebb lesz, másokat is fel akar világosítani, és gyorsan felveszi a misszionárius szerepét.” a lendületet adó, a sikerorientált, a céltudatos a támogató és befolyásos apa vagy férfitárs szerepét. A feleségnek gondoskodni a családról, biztosítani az otthon melegét, a védelmet, és mindenki feltétel nélküli szeretetét.

A feleség képletében kétszer is szerepel a 6-os szám, ami jelzi a kettőjük között a bonyodalmat, örömről és bánatról, csalódásokról és meglepetésekről van szó, amelyek egymást között ide-oda áramlanak.

Az élményét két ember között és annak a pszichére gyakorolt megtermékenyítő hatását. Az emberi élet történései „testi-lelki” skálán játszódnak le. A férfi-nő, anya-gyermek, közötti kapcsolat. S ezek lehetnek negatív vagy pozitív töltetűek, de mivel kétszer is megjelenik ez a szám a feleség képletében így megjelenik, a feleségben a szeretünk és gyűlölünk, támogatni akarjuk a társ életét és egyidejűleg meg akarja semmisíteni a párját. A tudatos én azonban nehezen tűri ezt az érzelmi paradoxont, ezért „megoldásként” túlsúlyra jut vagy a szeretet, vagy a gyűlölet. Ez anyai minta, amely megerősít megfogalmazódó adott a feleség szerepben vagy módosítja azt valamilyen irányban; az éppen aktuális női szerep hangsúlya (kor, szituáció stb.). a 6-os szám az otthonért és a családért érzett felelősség száma és az anyagiakkal is összekapcsolódik így fontos a feleség számára az anyagiak és a szép otthon, a kényelem. A feleség hajlamos arra, hogy a szépséget és harmóniát a külvilágban keresse. Törekszik arra, hogy mások életébe is elhozza a külvilág harmóniáját, de meg kell tapasztalnia, hogy az csakis önmagán belül találhatja meg. Ha ezt megtette, képes lesz életével kapcsolatban is tudatos döntést hozni.

A kettőjük kapcsolatában vagy is férj képletében a 8-as és a 9-es szám dominál. Erős, lehet makacs is. Céljai elérésében hajlandó keményen dolgozni és egyben kiváló szervező, jól bánik a szavakkal és tud hatni az emberekre. Az élete folyamán a házasságában is céljait elérte és anyagiakban igen bőkezű mindent meg ad a családjának, mert az fontos számára. 9 erős akaratú, határozottság jellemzi, és nagy versenyszellem fűti a kapcsolatukat. Céltudatos és kitartó, mindig eléri, amit akar. Ha valamit a fejébe vett, eldöntött, azon ritkán változtat. Elhatározását tűzön-vízen keresztülviszi. Számára a cél szentesíti az eszközt. Sokszor előbb cselekszik, mint gondolkodik, de tetteiért a felelősséget mindig vállalja. Fellépése tekintélyt parancsoló, mindig érezteti, hogy ő a főnök. Parancsolgató, utasító és engedelmességet követelő autokrata vezető, aki nem tűr semminemű ellenkezést, ellentmondást. Nem könnyű együtt élni házasságban ezzel a két számmal, de anyagi biztonságuk mindig meglesz, mert a férj megteremti a család számára az anyagi biztonságot.

Mindketten egy napon születtek!                                        

Az összevetített képletben a karakter számuk 8-as, mert mindketten 4 én születtek. Ez lesz a kapcsolatuk zálogát „kulcsát”mutató szám. Az egy jegyre redukált szám 8-as szám. Ahhoz, hogy a kapcsolatuk jó legyen és harmonikus, működjön a nyolcas szám pozitív energiát kel megtanulni mindkét félnek. A nyolcas rezgés záloga annak, hogy a harmóniát megteremtse. A nyolcas szám az egyensúly, a pénz, a siker, a hatalom száma. Tehát a kettőjük kapcsolata a pénzről és a hatalomról fog szólni. A 8-as szám mindkettőjük képletében megtalálható ezért karmikus feladatot is jelöl a kettőjük kapcsolatában.

Komoly lehetőségeket rejt magában, hiszen hasonlóak az elvárásaik, az igényeik. Hasonlóan gondolkodnak, hasonló értékeket képviseltnek, mindketten szorgalmasak és kitartóak.

Arra kell figyelniük, hogy ebben a nagy összhangban minden megszokottá, rutinná, unalommá válhat. És ilyenkor léphet a kapcsolatba egy harmadik, aki kibillenti őket. Mégis jobban teszik, ha egymásra fordítanak figyelmet még a hosszabb kapcsolatban is, és nem várják meg, amíg kívülről érkezik a „segítség”. A félrelépést ugyanis nem képesek megbocsátani a társuknak. Ha a kapcsolat esetleg nem is bomlik fel, már sosem lesz olyan, mint azt megelőzően volt.

Párkapcsolat négyzete röviden!

Melyben mindkét fél születési dátumának összes bal és jobboldali számát. A kapcsolat négyzete világosan mutatja, hogy a két személy mely szinten duál párok (test, lélek, szellem), illetve hol található kapcsolatuk gyenge pontja, megoldandó feladat! (Üres mezők)!

A kettőjük kapcsolatában nincs üres mező ezért minden energiát megtanulhatnak egymástól, vagy is a kapcsolat minden rezgést megkapott.

A Férj születési adatait x jelöltem!

A feleség születési adatait * jelöltem.

3X*

6*

9X**

2XX

5X

8X*

1X **

4X*

7X

Ha párkapcsolatban fedik egymást, akkor duálpárt jelez a képletük. De, akkor se gondoljuk, hogy tökéletes a kapcsolatuk.

Ha ránézünk, a kettőjük képletére látjuk, hogy a férjnél a 6 –os szám hiányzik. A 9,8,7 szerelem párkapcsolat száma és a jobb oldalon megjelent számok pozitív energiaként működik. A kapcsolat zálogában különös segítséget kapott a pár ahhoz, hogy kapcsolatuk jól működjön!

Tehát látátjuk, hogy mindketten szerették egymást, de a sok 9-es a négyzetben!  Ezért a kapcsolatukban a mindennapos harcok jelentek meg.

A férj képletében a négyzetben a 6-os számon kivel minden száma megvan. A feleségnek a családi melegséget, szeretetet kellett volna megadni semmi mást.

A férjnek van 5-ös központi szám, ami összeköt egy hidat és az anyagi siker és mindent megteremtett a családjának. A férj jogosan érzi, hogy sokkal többet adott a házasságukban, mint a feleség, mert a négyzetből csak egy száma hiányzik.

A feleségnek hiányzik a 2,5 ös szám bár van 8-as száma. A legkevesebb jelölés, ami azt jelzi, hogy az anyagiak megteremtésével lesz a legtöbb gondja az életben. Ha elválnak a feleségnek az anyagi megteremtéssel lesz a legtöbb gondja! Bár a 8-as az örökléssel szerzett vagyont jelez a képletében.

Közös névszámuk:

 Nagyon nehéz párosítás viszont roppant imponáló számodra a férj szenvedélyessége és vitalitása. A férj kézzelfogható eredmények, a teljesítmény és a sikeresen megvívott harcok bírnak meghatározó értékkel. Ha azonban sikerül közelítenetek álláspontjaitokat, akkor jól kijöhettek egymással hosszútávon is.
A feleségnek el kell fogadni, hogy a férjnek mindig újabb célokra, küzdelmekre van szüksége. Ha megengedik a másiknak, hogy más legyen, tartós és harmonikus lesz a házasság.

Ketten többre képesek, mint külön-külön. A férj ambiciózus, határozott és dinamikus fellépése társulva a te idealisztikus, nemes és barátságos gondolkodásoddal sikereket hozhat. Társad pontosan azt nyújtja számodra, ami belőled a leginkább hiányzik: gyakorlatiasságot, egészséges önzést és versenyszellemet.
Vezetni a férjnek kell, mert kellően céltudatos, elszánt és dinamikus ahhoz, hogy sikerre vigye mindazt, amit közösen célul tűztök ki.

Amennyiben kapcsolatotokat a kölcsönös megbecsülésre és toleranciára építitek, fényes jövő vár rájuk. Törekednetek kell arra is, hogy megértsétek, de legalább elfogadjátok, hogy a másik egészen másképp gondolkodik.

A feleség a házasság kötésnél felvette a férj vezeték nevét. A felvett vezetéknévvel némiképp fékezett és visszahúzódó viselkedést jelez az feleség számár. Sok felelősség hárul rá, de sokat fejlődhet az által, ha nyíltan szembenéz velük.

Nézzük meg, hogy mi történik a feleséggel, ha elválnak, és a feleség visszaveszi a lánykori nevét.

Érzelmi gyötrelmeken megy keresztül, miközben bölcsességet hoz a földi síkon való megnyilvánulásban. Hatalmas lehetőség rejlik, de ugyanakkor sok megpróbáltatással és csapással is jár az érzelmi fejlődés érdekében.

Anya és Lánya kapcsolata

Anya és lánya a szabadságért folytatott harc az alap téma. Az anya saját énjének biztonsága miatt ragaszkodik, a lányához a lánya viszont nem szeret és neheztel az anyjára, amiért rá terheli a felelősséget, de szüksége van az anyjára, hogy megtanulja a másokért való törődést. Anyját elkeseríti, hogy a lányából hiányzik, az érdeklődés az otthoni problémák iránt a lánya nem szereti az anyja örökös aggodalmaskodását, és ugyanez megfordítva: anya nem érti mitől olyan biztos a lánya abban, hogy a dolgok végül jól alakulnak. Mindketten a valódi szabadságot tanulják, de azért komoly árat fizetnek. A lányának az a vágya, hogy megnyerje a szabadságot, valójában csak akkor teljesedhet be, amikor felelősséget felvállalja és teljesít. Az anya szabadságát csak akkor találja meg, ha megtanulja elengedni a lányát, és bízik önmagában. Az anya olyan szülőkkel élhetett, aki valamilyen szinten lázadt a család, az otthon, és a társadalmi korlátok ellen.

9-1=8

A kettőjük különbsége a hatalomért való harchoz vezet. Az anya azt szeretné, ha lánya meg felelne az elvárásainak, de a lánya szabad akar lenni. Hol idealizmus, hol realizmus uralja a kettőjük kapcsolatát.

A lánya megpróbál uralkodni az anya fölött, arra kényszerítve, hogy próbáljon mélyebb betekintést nyerni eszményeinek gyakorlati megvalósíthatóságában. Anyának meg kel tanulnia elfogadni lánya egyéniségét a lányának pedig a mások iránt való önzetlen törődést kel elsajátítani. Finom-vagy sok esetben meglehetősön nagy és korántsem finom!-hatalmi játszmák folyhatnak kettőjük között, mert saját pozícióját egyik sem akarja feladni. A pénzhez való hozzáállásuk is teljesen eltérő, mert a szülők (apa, anya) között szűnni nem akaró harc folyt, folyik a hatalomért és egymás irányításáért. A lánya azt látta, látja, tapasztalja, hogy az anyja folyton harcol, veszekedik, irányítsa az apját és az egész családot. Anya és a lánya mély érzelmi sebeket kapnak, fen áll kettőjük között az érzelmi feszültség is. Egymás kritizálása is komoly problémákat okoz hat. Fontos feladat lenne Anya és a lánya megértése és támogatása, mert ha az egyensúly megbillen, akkor konfliktusok vannak kettőjük között. A lány mély sebeket cipel és fél, hogy egyszer elveszíti az önkontrollt az érzékei felett az élet valamely területén.

Apa és Lánya kapcsolata

Az érzésektől való távolságtartás és egyhangúság jelenthet akadályt kettőjük között. Az apa érzelmekkel szembeni formalitása nem hat ösztönzőleg a kíváncsi és kiáradó lányára számára. Az apa fenyegetőnek érzi a lánya lelkesedését és kiszámíthatatlan temperamentumát, és ez még nagyobb gátlásokat és még kontroláltabb viselkedést idéz elő. Az apa korlátozza a lánya önkifejezését, ugyanakkor nagyobb pontosságra és határozottságra tanítja lányát.

Az apa meg tanul lazítani, kifejezőbbé válni, kevésbé beosztó és kimért lenni. Az apa és a lánya szüleinek beértve a lány édesanyját is mindkettőjüknek a presztis és a sikerkérdés fontosabbak voltak a kapcsolat melegségnél. Nem sietnek el semmit sem, ezért az apa számára a lánya kicsit lassúnak, nehézkesnek tűnhet.

Ezt a „hátrányt” ugyanakkor könnyen előnnyé lehet kovácsolni, hiszen az apa megbízható, hűséges, stabil és biztos támaszt képes nyújtani a lányának. Ugyanakkor van benne birtoklási vágy is, a szabadság megléte mellett működhet. Az is igaz lehet, hogy ha lánya elhanyagolja az apját. Jó kapcsolat lehet ez, ha sikerül az érdekeket összeegyeztetni kettőjük között. Apa és a lánya olyan, mintha tükröt tartanának egymásnak és hajlamosak kivetíteni egymásra a problémákat ez azt jelenti, hogy az, ami az apában zavar, benned is meg van.

Apa és fia 4-9=5

Apa és fia 4-9=5

Az identitás és az egyéni célok állnak harcban egymással. Az apa idealizmusa és a fia gyakorlatiassága között ingadoznak. A fia merevsége idegesíti az apát, aki egy nem létező álomvilágban szeretne élni, míg a fiát az zavarja, hogy hogy az apja híján van minden gyakorlati érzéknek. Az apa csak fegyelmen keresztül tanulhat valódi szabadságot, amire kiváló példa lehet a fia, akinek pedig épp merev hozz állásán kell változtatni, hogy ő is úgy tudjon szárnyalni, mint az apja. Mindketten megpróbálnak elmenekülni azok elől, amelyeket az apa fia kapcsolatukban megtanulhatnak. Ugyanakkor, mindketten hatalmas fejlődésre van esélyük.

8-5=3

Az érzésektől való távolságtartás és egyhangúság jelenthet akadályt Apa és Fia kapcsolatában. Az Apa érzelmekkel szembeni formalitása nem hat ösztönzőleg a Fia számára. Az Apa fenyegetően érzi a Fia lelkesedését és kiszámíthatatlan temperamentumát, és ez még nagyobb gátlásokat és még kontrolláltabb viselkedést idéz elő. Az Apa korlátozza a Fia önkifejezését, ugyanakkor nagyobb pontosságra és határozottságra tanítja a Fiát. Jobban mondva tanítaná, de az Anya ezt másképp látja és arra törekszik, hogy eltávolodjanak egymástól nem, hogy közelebb kerüljenek. Az Anya olyan családban született ahol a pesszimista és a sikerek fontosabbak voltak a kapcsolat melegségénél. Későbbi életkorban ez nem lesz jó a Fiának, mert nem lesz Apai minta.

8-9=1

Az akaratok eltérő irányultsága ennél a kombinációnál abból ered, hogy az Apa a világi javak felhalmozására vágyik. A Fia ezzel szemben az elengedés mély vágya munkál benne. Apa a Fia gondolkodásmódját, melyet valóságtól elrugaszkodásnak tart. A Fia untatni kezdi, hogy az Apa életet állandóan anyagi oldalról közelíti meg. A Fia kevés figyelmet szentel az Apa céljainak. A fia az ideális Apát keresi, és úgy érzi, hogy az Apa nem elég érzékeny, és hiányzik az Apából az emberbaráti szeretet. Ez egy nehéz kombinációszülő és gyermek kapcsolatban, és milyen érdekes, hogy a két szülők között is megjelent ez a kombináció. Ez nem is lenne probléma, ha az Anya tudomására adná a Fiának, hogy valakinek pénzt is kel keresni és az Apa a családért dolgozik, ezért tölt kevesebb időt vele. Ha az Anya nem vágná ketté a szálakat Fia és Apa között, akkor ez a kombináció a Fia fejlődését szolgálná.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.