Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mi várható a kutya évében 2018-ban?

Cikkek

A 2018-as Kutya éve milyen változásokat hoz állatövi jegyek szerint?

2017.12.31

A 2018-as Kutya éve milyen változásokat hoz állatövi  jegyek szerint?

A kínai állatövek szigorú sorrendben futnak, kezdve a patkánytól, és ezt követi a bivaly, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a majom, a kecske, a kakas, a kutya és végül a disznó. Minden Állat szimbólumként áll, jelezve az alapvető "karaktert", "színt" és "ízét", amely befolyásolja minden olyan dolgot, amely egy év alatt keletkezik.

Például a saját évében születettek jelentősen eltérő természetűek, tehetségek, temperamentumokat és sorsokat várnak el azoktól, akik a Kígyó, a Majom vagy a kakas évében születnek. Az egyén jellegének ez a születési évet befolyásoló jelentése feltétlenül alapvető a kínai asztrológia számára, mivel ez az a keret, amelyen az egyén személyes horoszkópja épül.

Természetesen, ha csak egy állat jelképezni szeretne egy személyt, akkor nagyon széles ecsettel kell festeni, mert egyáltalán nincs két Tigris vagy két kutya pontosan ugyanúgy, még akkor is, ha ugyanabban az évben született.

Tehát annak érdekében, hogy megmagyarázzam a személyiség finomságait, amelyek különbséget tesznek egy ember között, a kifinomult keleti rendszer finomításaival kell összpontosítanunk. Ezek közül a legfontosabbak az Elemek, amelyek irányítják az éveket, minden év Yin-Yang polaritását és az egyén születésének óráját.

A dinamikus komplementer erők, amelyek egyensúlyban tartják az univerzumot, Yin és Yang néven ismertek. Yin, nőies és fogékony, a víz, az éjszaka és a Hold. Yang, férfiasnak és aktívnak tekintett, a naphoz, a tűzhöz és a Naphoz kapcsolódik.

A Yin Yang magot tartalmaz, és fordítva, amint azt a Yin-Yang szimbólum központi foltjai képviselik. A két erő egymáshoz kapcsolódik, uralja és átadja egymást, gyengítve és csillapodva, mint a nap és az éjszaka, a nyár és a tél, a születés és a halál. A kettő közötti egyensúly a harmónia kulcsa. Minden állati év kijelölése vagy Yin vagy Yang, és ez által vagy receptív, vagy domináns alul áteresztést biztosít a természethez, amikor az egyén születik. Mivel a cél az egyensúly megteremtése, felismerve, melyik erő támaszkodik a születési időnkre, mindannyiunk számára lehetővé teszi, hogy megtalálja a módját a túlzás elkerülésére, vagy akár egy élet hiányának megszüntetésére. A születésünk órája még egy differenciáló aspektust ad a karakterünknek. Az évekhez hasonlóan a tizenkét dupla órát is ugyanazon állatok reprezentálják , kezdve a Patkánytól, aki szabályozza az időt 11 és 13 óra között.

Tehát az egyén, aki egy Tigris évben született, és a Nyúl órájánál fogva, a Tigris tulajdonságai a Nyúléval megegyeznek.

A kínai filozófia szerint öt elem: a fa, a tűz, a föld, a fém és a víz (ebben a sorrendben) az összes élőlény alapvető építőelemeit alkotják.

Az elemek jellemzői a következők:

Elem Fő jellemzők

Fa évében született: nagylelkű, figyelmes, elegáns, konzervatív.

Tűz évében született:Dinamikus, meghatározó, innovatív, vidám

Föld évében született: Őszinte, beteg, felelősségteljes, szorgalmas, körültekintő.

Fém évében született: Erős, morális, ambiciózus, energikus, független.

Víz éveben született:Rugalmas, meggyőző, diplomáciai, kreatív, kedves.

A legszerencsésebb színek 2018-ban viselhetők: földszínek, barna, sárga, bézs, de zöld és kék is ez mind a viselt színekre, mind a lakberendezés színeire vonatkozik.

A kínai asztrológia szerint a Földi Kutya 2018 éve kedvező az föld évében születettre, a Tűz és Fém években születettek számára. Kedvezőtlen a Fa és Víz években születettek számára.

Ha szeretné elolvasni a cikk teljes  tartalmát? Kérem, kattintson a Teljes bejegyzés gombra.

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Mi várható a kutya évében 2018-ban? | Hozzászólások: 0