Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kinai asztrologiai állatövi jegyei

2015.03.09

Sok elmélet él arról, hogy miért pont a Patkány lett az első a 12 állat között a rendszerben. Az egyik így szól: a Mennyei császár megparancsolta 12 állatnak,hogy fussanak versenyt a folyón átkelve.

 Patkány, tehén, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh, majom, Tyúk, kutya, Hog

Aki elsőként ér célt, bajnok lesz, és első lesz az állatok között.

A Bivaly gyorsan futott, megszerezte a vezetést, a Patkány azonban ravasz volt és belekapaszkodott a farkába. Amikor pedig már közel voltak a célhoz, beleharapott a Bivaly farkába, aki fájdalmában előre csapta a farkát, így a patkány a Bivaly elé kerülve ugrott le, s megnyerte a versenyt: ő lett tehát az első állat.

Ez a mese változott. A valódi ok azonban a Patkány minőségében rejlik. Órája átlép egyik napból a másikba. Úgy tartják, hogy a Patkány különleges állat, amelyben a Yin és Yang minősége is megvan. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a mellső lábain 4, míg a hátsókon 5 ujj van, tehát félig páratlan (Yang), félig páros (Yin), így ő a legalkalmasabb állat arra, hogy megestesítse az átjárót egyik napból a másikba.

Tehát elsőként a Patkány érkezett, majd a Bivaly, a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a Ló, a Kecske, a Majom, a Kutya, és végül a Disznó.

A jegyek álltál befolyásolt hónapok hatásai az egyes jegyek szülötteire. A 12 kínai állatövi jegyhez társul egy-egy nyugati zodiákus jegy.

Egy-egy ciklus, akárcsak a nyugati asztrológiánál, kínai asztrológiában is tizenkét egyenlő részből áll. A tizenkét éven keresztül tartó ciklus a téli napforduló és a tavaszi napéjegyenlőség között kezdődik, amely a mi naptárunk szerint február közepének felel meg.

A hónapok táblázata

A jegyek által befolyt hónapok hatásai az egyes jegyek szülötteire (a nap-és a holdjegyek összevetítése). A következő táblázatból kiderül, hogy az egyes hónapokat mely kínai jegyek befolyásolják, valamit az is, hogy a kínai é a nyugati jegyek melyen összefüggésben vannak egymással. Mind a 12 jegyről egy rövid tájékoztatót írok, hogy milyen személyiség egy Tigris évében született személy, de nem a Vízöntő jegyében született. Például a Kos jegyében, vagy Bika jegyében stb.

Vízöntő   Január21-február 19  Tigris

Halak     Február.20-március 20  Nyúl

Kos   Március 21-április 20   sárkány

Bika  Április.21-május.20   kígyó

Ikrek  Május.21-junius.21   ló

Rák   Június 22-julius.22   Kecske

Oroszlán  Július.23-augusztus, 23 Majom

Szűz  Augusztus.24-szeptember.23  kakas

Mérleg Szeptember,24-október.23   Kutya

Skorpió  Október 20-november,22 Disznó

Nyilas  December,22-január.21  Patkány

Bak   December,22-január.20       Bivaly

Az alábbi táblázatból az aszcendenshez tartozó elem meghatározható.

Mind a 12 állatövi jegyről felteszem a táblázatot,de egyenlőre csak a Patkány jegyről írok röviden, hogy milyen személyiség. A kínai asztrológiában, mint látjuk két óránként vált jegyet. A négy oszlopos sorelemzésnél a születési órából mindenki megtudhatja, hogy milyen a viszonya a Fiú, és a gyermekeivel. Erről most itt nem írok, mert ez nem sorselemzés csak egy rövid tájékoztató.

Óra      Jegy     Elem

23-1     Patkány Víz

1-3       Bivaly Víz

3-5       Tigris   Fa

5-7       Kecske    Fa

7-9       Sárkány,Fa

9-11     Kígyó  Tűz

11-13   Ló       Tűz

13-15   Kecske   Tűz

15-17   Majom Fém

17-19   Kakas  Fém

19-21   Kutya  Fém

21-23   Disznó Víz

Az elemek legfőbb jellemzője

A távol-keleti filozófiában nagyon fontos szerepet kapnak az elemek, az asztrológiában pedig ezeknek az elemeknek a hatásai az egyes periódusokra.

Az 5 elem: a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz. A kínai filozófia szerint minden dolog az öt elem jellemzőit tartalmazza, és arányuk határozza meg a dolgok tulajdonságait.

Ebben a részben csak egy rövid tájékoztatót írok le a jegyekről és az elemekről. Az elemek mellé írok egy + jelet ez lesz a Yang –jel a Yin. Az állatoknál ezt külön nem írom, le mindenki olvassa el az elemeknél.

Fa

Magabiztos a dolgok belső értékét keresik számukra a szabályok, az erkölcsi normák betartása a leg fontosabb. Jó képessége van a rendszerezésre, átlátja az összefüggéseket, ezért képes hosszú távú terveket is véghezvinni, de hajlamos a túlvállalásra, a megvalósíthatatlan tervekkel önmagát emészted fel. A kapcsolatukat az állandóság jellemzi: a környezetükben élők időnként kissé már unalmasnak találják.

Fa a haj állapotát tükrözi. Az egészségtelen problémás hajak tehát a Fa elem egyensúlytalanságát tükrözi. A Fának vízre van szüksége, és napfényre van szüksége, növekedésre: az egészséges fa igényli a vizet és a tüzet egyaránt. Ha télen született ők bővelkednek vízben, de nélkülözik a Tüzet, a Fa minőség túl rideg ezért a hajuk már fiatal korukban őszülni kezd. Természetesen ehhez egy komplett elemzés szükséges.

Jang Fa.

Ez a Fa egyenes szívós nehéz őket elhajlítani az ilyen jegyű ember rugalmatlan, nehezen köt kompromisszumot más szóval kissé makacs.

Yin Fa:

Sokkal rugalmasabb, és könnyebben illeszkedik be a környezetében stb.

Tűz

Magabiztosak, önfejűek, lendületesek, és intelligensek. Kiváló vezetők válhatnak belőlük. Átlagon felüli vezetői készséggel rendelkezik, melegszívű nyitott, és becsületes. Szeretik az újdonságokat. Kreatív emberek, akik a legjobban magát a teremtés folyamatát élvezi, ám túlságosan türelmetlenek ahhoz, hogy az egyes folyamatokat végigvezessék.

Tűz a szem szimbobóluma. Akinek kevés Tűt jutott általában gyengén lát, de legalábbis a szeme aprók. Ha túl sok a Tűz elem a szemei kidülledhetnek.

Jang TŰZ.

Olyan, mint a Nap: melegszívű, nyitott,nagylelkű, becsületes,őszinte,szenvedélyes könnyen köt barátságot, és könnyen válhat népszerűvé. Ezek a személyek vezetői képességgel rendelkeznek, és nem hagyja abba, amíg el nem érik a céljukat.

Yin tűz:

érzékenyebb és érzelmesebb a többi elemnél. Ez a típusforró vérübb a Yang Tűznél, mivel nem beszéli ki magából a problémákat, elfolytja haragját, de ha egyszer ki tör, sokkal nagyobb kárt okoz, mint a Jang párja stb. egészségére oda kel figyelni gyakori a Min Tűz jegyüeknél8magass vérnyomás, szívproblémák, és idegrendszeri problémák.

Föld

Racionális, praktikus két lábbal állnak a földön. Mindig a valóságnak megfelelően mérik fel a lehetőségeiket, nem építenek légvárakat, nem álmodoznak. A szilárd tényekre építik fel a terveiket, aprólékosan kidolgozzák a részleteket, és módszeresen haladnak előre a kijelölt úton. Soha nem ígérnek, inkább tejesítenek. Nem várnak csodákat, inkább létrehozzák azokat. Tanácsait jobb megfogadni, pláne ami az anyagiakat illeti, mert a pénzhez van érzéke. A föld az izmokkal van kapcsolat, valamit az orral. A föld jegyű emberek általában erőssel, és felt ünő az orruk.

Jang föld:

nemcsak a nagy hegy szimbóluma, hanem egy erős, szilárd, határozott személyiségű embert is jelent. Azok az emberek, akik Jang Föld napon születtek, általában nyugodtak, elkötelezettek, erősek, megbízhatóak, praktikusak, a földön járnak. Erőss fizikumú és nehéz, de megbízható, de kissé rugalmatlan, de nem annyira, mint a Yang Fa stb.

Yin föld:ők sokkal rugalmasabbak és alkatilag vékonyabb stb.

Fém elem

 Ezekben az években született személyek általában kemények, kissé merevek, ridegek. Érzelmeiket ritkán mutatják ki. Céltudatosak, határozottak, sok esetben nincsennek tekintettel környezetükre, de még Önmagukra sem. A legtöbb esetben úgy gondolják,a problémák leküzdésében csak magukra számíthatnak. Ők segítséget nagyon ritkán kérnek. Viszont meg kell tanulniuk kompromisszumot kötni, mert magánélete rovására is megy. A pénzzel ügyessen bánnak, szeretik a pompát, az emberi kapcsolataik azonban sok esetben megsinylik, merevségüket, konokságba hajló eltökéltségüket.

A fém elemet nagyon könnyű az arcon felismerni Fém a bőr a fogak állapotáért felel, ha tehát valaki ilyen problémával küzd, bizonyos, hogy a háttérben, illetve a sors oszlopában kiegyensúlyozatlan Fém jelenléte áll akár túl kevés, akár túl sok is lehet belőle.

Jang fém: vezetői képességekkel rendelkezik, barátainak jobban segít, mint a családtagjainak.

Yin fém: ez az elem felel a bőrért,a fogakért,és a csontokért. A férfiak, nők visszafogottak, kecsesek fként a Yin Nők tünnek ki csinosságukkal és szép bőrükkel. A Yin fém nők gyakran fehér bőrűek, szép arcúak.

Víz

Kommunikációs készségük fejlett, sőt ez inkább diplomáciai érzék. Tisztában vannak vele kit, mikor és mivel kell megkeresni. Általában lágyak, kedvesek, az ők esetében a szív diktál: az érzelmek mindig fontosak, számukra, mint az ész érvek. Rugalmasak jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, de az a hajlékonyság időnként megalkuvásba válthat át. A pénzzel nem bánnak igazán jól, viszont a művészetekhez nagyon jó érzékük, és ízlésük is van.

A vízhez a fül tartozik-túlsulya nagyméretű füleket eredményezhet, és fordítva. A túl sok víz egyben a szemekre is hat megnagyítja őket, de nem kidülledőek, mint az erős tűz esetében

Jang víz: tele vannak lendülettel és nagyon okosak stb.

Yin víz: Alázatos, türelmes, könnyen elfogadja mások négyzeteit, megbocsájtó, és toleráns stb.

Fa a kedvesség

Víz az okosság

Tűz az udvariasság

Föld a becsületesség

Fém a hűség

Patkány évében született

 

 

 

12

Patkány

 

 

 

 

 

11

Disznó

 

 

1

Bivaly

 

 

10

Kutya

 

 

 

 

2

Tigris

 

9

Kakas

 

 

 

 

 

3

Nyúl

 

8

Majom

 

S

 

4

Sárkány

 

 

 

7

Kecske

 

 

5

Kígyó

 

 

 

 

6

 

 

 

Leginkább rokon:4, 8, víz Strigon Sárkány,Patkány,Majom.

Kevésbé rokon: 2, 10 – Tigris Kutya

Legkevésbé rokon 3 – 9 Nyúl, Kakas

Nem összeillő.W oppozíció a  Ló

Hat ház a jellem megjelölésére szolgál egy-egy állat tulajdonságain keresztül

 • ÉPÍTÉS HÁZÁBAN -                      -PATKÁNY -BIVALY
 • TERJESZKEDÉS HÁZÁBAN        -TIGRIS - NYÚL
 • MISZTÉRIUMOK HÁZÁBAN      -SÁRKÁNY - KÍGYÓ
 • NEMEK HÁZÁBAN                       -LÓ – KECSKE
 • HIVATÁS HÁZÁBAN                    -MAJOM - KAKAS
 • CSALÁD HÁZÁBAN                     -KUTYA – DISZNÓ

  Aszcendens: a születési idő – meghatározó viszonyban áll a belső személyiséggel, ezen kívül utal a jövőbeli életpályára, és szerencsére is.

 • A hónap és az évszak aspektusai segítenek a pontosabb személyiségkép kialakításában.

 • A hónaphoz és az évekhez tartozó állattípusok gyengítik vagy erősítik a születési év által meghatározott személyiséget.

 •  Például.: Patkány évében született, erősíti a Patkány hónapban született, de ha Ló hónapjában született, gyengíti a Patkányhatást.

Patkány

A Patkány rendkívül ötletgazdag az élet minden területén. Örökös éber figyelemmel keresi a nagy  szerencsét, a „jó lehetőséget" és legtöbbször meg is találja. A Patkány külsejében, de szívében is sokáig fiatalos marad. Ösztönösen ráérez, hogyan tarthatja meg legtovább kiváló kondícióját, karcsúságát, fiatalos lendületét.

Sokan szeretik, mert intelligens, képes a társaság középpontjává válni, nagyon jól el tudja szórakoztatni a környezetében lévő embereket. Általában szellemesnek és szórakoztatónak tartják. Általában minden esetben a fizikai, anyagi és érzelmi biztonság a legfontosabb, számára ezek megteremtése a leg szentebb cél-az, aminek érdekében bármilyen eszközt fel lehet használni. Okos, átlátja az összefüggéseket, reálisan szemléli a világot, és tudja, könnyen pórul járhat, aki nem vigyáz magára, ha nem teremti meg Önmaga és családja számára, azt a környezetet, ahol nem kel félnie.

Egészség:2016 Patkány Majom

2016 február 4-től a Majom évében lépünk. Ezért a Patkány jegyében született személyeknek többet kel piheni  kerülniük kel a túlmunkát is,mert ebben az évben többször érezhetik a kimerültséget. Figyeljenek a vesékre, hugyutakra a hasi fájdalom is lehetséges

Szerelem

Gyorsan lobban lángra és végtelenül odaadóan szeret. Csupa gyengédség, csupa rafinált erotika, csábító. Varázslatosan bájos, elbűvölően kedves tud lenni, ha valakit meg akar hódítani. Többnyire sikerül is neki, minden jó tulajdonsága ellenére sok agresszivitás lakozik benn, ezért szerelmét teljesen és tökéletesen birtokolni akarja. Gyenge pontja s erre partnere hamar rájöhetnek, hogy végtelenül naiv, a szerelem teljesen elvakítja. Bármennyire is szenvedélyes, mindig okos. Tudja, hogy szerelemből nem lehet megélni, az élethez pénz is kell. A saját hasznát, érdekeit szigorúan szem előtt tartja, de akibe szerelmes azt képes elhalmozni, önzetlenül.

A régi kínaiak szerint a Patkány esetében nagyon fontos, hogy nyáron, vagy télen született. Nyáron született Patkány sokkal szerencsésebb, legtöbbször játszi könnyedséggel, csekély erőfeszítéssel szerzi meg az olyannyira áhított földi javakat ez minden Patkánynál nagyon fontos, és a körülötte élők szeretetét, figyelmét.

Téli patkánynak már rögösebb az életútja. Nehezebben, több munkával, több kitartással és több lemondással tudja csak kényelmesen berendezni az életét és megtartani szíve választottját. Legtöbbször igen szorongó alkatú s okkal, ok nélkül valamilyen leselkedő veszély miatt aggódik.

Élete rendkívül változatos. Gyermekkora általában gond nélküli szerencsés, ám második életszakaszában, különösen a negyven éves kora körül valamilyen komolyabb problémával kelé megküzdenie. Ez lehet üzleti, anyagi jellegű, de igen sokszor egy nagy szerelmi csalódás. Ha ezen túl jut, öregkorára kényelmes és gondtalan lesz.

A különböző eleme és jegyek által befolyásolt órák, hónapok és évek komoly hatást gyakorolnak a Patkány jellemére: a róluk kialakított kép akkor lehet teljesebb, ha az álábbiakat is figyelembe vesszük.

A különböző jegyek által befolyásolt órákban született Patkányok jellemzői

23-01 óráig született

Patkány órában

Képes elbűvölni a környezetét, remek barát, sokszor önfeláldozóan viselkedik, nagyon ügessen, bánik a szavakkal, de időnként sokszor öntelt.

01-03 óráig született

Bivaly órában született Patkány nagyon jól bírja a monotonitás.

03-05

Tigris óráiban született Patkány agresszivitása miatt kevesen szeretik. A munkában maximalista, de hajlamos parancsolgatásra: sértődékeny stb.

05-07 óráig született

Nyúl órájában sikereit fokozza az a tény, hogy a Nyúl hatása miatt kifejezetten ravasz.

7-9- óráig született

Sárkány órában született Patkány kedves, kellemes személyiség. Jó szívü és önfeláldozó stb.

9-11- óráig született

A Kígyó órájában született Patkány megnyerő, bár kissé basáskodó hajlam. Nagyon könnyen megtalálja az utat az emberek szívéhez, és (sajnos) a bankszámlájához is stb.

11-13- óráig született

A Ló órában született Patkány imádja a veszélyes helyzeteket, és a kockázatot. Óriási „veszélyt” jelent a másik nemre.

13-15- óráig született

A Kecske órában született Patkány megnyerő, kedves és szentimentális, kifinomult ízléssel rendelkezik stb.

15-17 óráig született

A Majom órában született Patkány ravasz és gátlástalan, imádja a pénzt, bármilyen eszközt felhasznál, hogy megszerezze stb.

17-19 óráig született

A Kakas óráiban született Patkány kivételes intelligenciáját sokszor alantos célok elérésének az érdekében veti be stb.

19-21 óráig született

A Kutya óráiban született, Patkány esetében jelen van a Patkány mohósága és pénzvágy, ugyanakkor felfedezhető nála a Kutyára jellemző nagyvonalúság stb.

21-23 óráig született

A Disznó óráiban született Patkány a Disznó befolyásának köszönhetően sokkal bizonyosabb típus, mint a Patkányok általában stb.

Az öt elem és a jegyek által befolyásolt időszakban született patkányok jellemzői.

Az öt elem és jegyek álltál befolyásolt időszakban született Patkányok jellemzői. Minden állatövi jegynél figyelembe kel venni, hogy az általunk vizsgát személy mely elem által befolyásolt periódusban született.

Fém Patkány

Általában érzelmi alapon hozza meg a döntéseit, sokszor a hangulatnak megfelelően cselekszik. Szeret beszélgetni, vidámnak tűnik, de ezzel leginkább csak valódi hangulatát, aktuális érzéseit próbálj leplezni. Pénzzel ügyesen bánik, ritkán fordúl elő, hogy szükőlködnie kel.

Víz Patkány

Nézeteit tekintve inkább konzervatív, mint újító: nem forradalmár nem forradalmár alkat hajlik a megalkuvásra. Ha választani lehet, inkább háttérbe marad. Időnként számító-valóban törődik másokkal, de valóban Önmagával stb.

Fa Patkány

Átlátja a helyzetet, olyan okosan kalkulál, hogy sokan azt hiszik róla, hogy jövőbe lát. Önzése ellenére a környezetében élők kedvelik, ügessen, álcázza magát stb.

Tűz Patkány

A nagy rohanásban sokszor ostoba lépéseket tesz. Időnként túlságosan idealista, és amikor szembesülnie kell a valósággal, haragra gerjed. Többször hallgat a szívére, mint a józan eszére stb.

Föld Patkány

A biztonság olyan fontos számára, hogy még vágyait, vele született álmait is képes félretenni: sok esetben nem olyan hivatást választ magának, amelyet szeretne. Keménynek és akaratosnak ismerik, ám a családja körében vajszívű. Nagyon ügessen, bánik a pénzzel.

A Patkány jegyben született személyek nyugati asztrológia jegyei.

Patkány- Halak

Kedves, gondoskodó, együtt érző személyé változtatja a Patkányt, kiűzik belőle az önzést, elültek benne az együttérzés palántáját. Félénk Halak kiöli a Patkányból az erőszakosságra való hajlamot stb.

Patkány- Kos

A patkány Kos erősen jelen van a Kosra jellemző igazságérzet, ehhez társul hozzá a Patkány ravaszságba hajló ügyessége, az elvekhez való ragaszkodása. Sosem riad vissza a feladatoktól, amelyek elvégzése közben nagy hasznát veszi természetes intelligenciájának stb.

Patkány- Bika

Állandóan a két szemléletmód, két világnézet között őrlődik: a Bika haladására, bátorságra ösztönzi, ugyanakkor a biztonságra törekvő Patkány visszafogná a rohanást, és legszívesebben elbújna valahova stb.

Patkány- Ikrek

A legenergikusabb kombináció egyike. A Patkány és az Ikrek is a szavak, a gyors gondolkodás mestere: valójában csak akkor lehet boldog az életben, ha olyan hivatást választ, ahol kamatoztathatja stb.

Patkány- Rák

A szíve irányítja, erős benne a mások iránti együttérzés. A „határozottság” szó értelmét nem igazán meri, felénk, de nem gyáva, inkább visszahúzódó stb.

Patkány- Oroszlán

A pénz központi szerepet játszik az életében, ez az egyetlen értékmérő eszköz. Bátor büszke, akár az Oroszlán, ugyanakkor ravasz és egoista, akár a Patkány stb.

Patkány- Szűz

 A Szűz tisztaságát ugyan kissé bemocskolja a Patkány önzése és túlzott céltudatossága, de ennek, általában azaz eredménye, hogy semi féle feladattól nem riad vissza, amit a célja elérése érdekében végre kell hajtani stb.

A Patkánynak a nyugati asztrológia jegye a Mérleg

Patkány- Mérleg

Mindkét jegyre jellemző, hogy kedveli a társaságot, és mindig a harmonikus kapcsolatok kiépítésére törekszik. A Patkány máskor előítélendő opportunizmusa megalkuvás, elvtelen alkalmazkodás ebben az esetben, a Mérleg hatására szimpla rugalmasságként jelenik meg, vagyis abszorult pozitív tulajdonsága változik. A Patkány- Mérleg bármilyen helyzethez is képes alkalmazkodni, mindenütt feltalálja magát, és legyen bármilyen kaotikus is a környezete, céltudatosan, egyéni vonzerejét is bevetve az egyensúly megteremtésére törekszik.

Patkány- Skorpió

 A patkány- Skorpió, ha van zászlaja, nyugodtan rá írhetja jelmondatként, hogyan érheti el-egyébként egoista –céljait, majd határozottan, hatékonyan munkához lát. Sikeres az üzleti életben és a pénzügyek terén, azonban ügyeljen olykor túlzó takarékosságára, mely mások szemében fukarságnak tűnhet stb.

Patkány- Nyilas

Könnyedén, lazán, precízen halad lőre az útján. Céltudatos akár a Nyilas, de menet közben bármilyen eszközt (időnként még a megalkuvást is) felhasznál a cél érdekében. Nem érzi jól magát egy helyben, untatják a monoton dolgok. Vigyáznia kell, mert emberismerete nem a legjobb, ezért könnyen félrevezethetik stb.

Patkány- Bak

A Patkány intelligenciájának köszönhetően előre látó, mindig kiszolgálja, mi van a levegőben, átgondolja a helyzetet, és bátran vállalkozik. A Bak jelentősen visszafogja a kissé szeleburdi Patkányt, így bármilyen lépést is tesz, nem kell attól tartani, hogy csapdába lép stb.

A Patkány születési évei

Patkany
+Föld 1948 február 10 - 1949 január 28. 
+ Fém 1960 január 28. - 1961 február 14. 
+víz 1972 február 15 - 1973 február 2. 
+ Fa 1984 február 2 -1985 február 19. 
+ Tűz 1996 február19 - 1997 február 6.
- Föld 2008 február 7-  2009 január 25. 
+ Fém  2020 január 25 - 2021 február 11. 


Ebben a részben csak egy rövid tájékoztatót írok le az első jegyről a Patkányról. Ahhoz, hogy mindent megtudjon Önmagáról, munkatársról, gyermekeiről egy négy oszlopos sorselemzés szükséges.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.