Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gyermekkori sérülések

Gyermekkori sérülések

Gyermekkorban mindenkit érnek negatív élmények, melyeket sérülésként élünk meg. Ezek a kellemetlennek megélt érzelmi tapasztalatok segíthetik, de hátráltathatják is a személyiségfejlődésünket.

Így számolod ki

A gyermekkori sérülések számát a lélekszámból lehet megfejteni, melyet a neved magánhangzóinak összege ad meg. Írd fel egy lapra a nevedet, majd keresd ki a magánhangzókhoz tartozó számokat. Az ékezetes magánhangzók esetében válaszd az ékezet nélküli magánhangzókat.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

 

 

 

 

 

ESZENYI  ERZSÉBET

5+5+9+5+5+5=34=7

1,

Gyerekkorodban nagy valószínűséggel vagy erős akaratú szülőkkel éltél, vagy többször is szembe kerültél tekintély pozícióban lévő agresszív személyekkel. Átélted a kiszolgáltatottságot és a félelmet, ami mély nyomot hagyott a lelkedben. Valószínűleg sokszor fellázadtál azok ellen, akikről úgy érezted, hogy elnyomnak téged, és sok haragot cipelsz magaddal.

Akaratod helyes használatát kell megtanulnod, mert a sérüléseid miatt hajlamos vagy támadóan fellépni másokkal szemben akkor is, ha nem akarnak neked rosszat. Hajlamos vagy az erőszakos viselkedésre, vagy az erőszakos önérvényesítésre, de fel kell ismerned, hogy ugyanúgy kell tisztelned mások akaratát, mint a sajátodat. Ha sikerül erős identitást kifejlesztened, és önérvényesítésedet éretté formálni, akkor módod lesz megmutatni a világnak, hogy mire vagy képes. Az 1-es ugyanis a siker száma.

2,

Gyerekkorodban valószínűleg túl sok számodra értelmetlennek tűnő szülői és társadalmi elvárással szembesültél. Szüleid és tanáraid vélhetően túlságosan sokat kritizálnak, és azt az érzést keltik benned, hogy nem felelsz meg mások elvárásainak. Ez mély és fájdalmas nyomot hagyott a lelkedben. Gyakran érezted azt is, hogy félreértenek. Ebből fakadóan azonban te is érzékennyé váltál a világra és az emberekre.

Kezded felismerni a mindennapi érintkezések jellegzetes viselkedési zavarait. Rálátsz arra, hogy miért nem akarnak az emberek érezni, vagy miért kicsinyeskednek, és ekkor már magadban is képes vagy meglátni ugyanezeket a hibákat. A viselkedési zavarok felismerésével lehetőséget kapsz arra, hogy elengedd őket életedből, és társadalmi érintkezéseidet egészségesebbé tedd.

 

3,

Gyerekkorodban valószínűleg azt tapasztaltad a családi környezetedben, hogy a szüleid az érzéseiket elfojtják, ezért a spontaneitás és a kreatív késztetések megélésére alig volt mód.
Kreativitásod kiélésére te sem igen kaptál lehetőséget. Talán ez nem volt senki számára sem fontos, és nagy valószínűséggel nem is derült ki, hogy miben vagy tehetséges.

Ez az út rád vár. A gyermekkorod csalódásai nem téríthetnek el attól, hogy megéld és felfedezd a benned élő művészt. A lelki érzékenységed és akár a megélt csalódások is csak jót tesznek a tehetségnek. Ahogy egyre jobban megtanulod kifejezni az érzéseidet, megnyílnak a kreativitásod kapui is. Az éneklés, tánc, írás és a kommunikáció egyéb formái kapnak hangsúlyt az életedben.

4,

Gyermekkorodban azt tapasztaltad, hogy a szüleid a munka megszállottjai és nincsen idejük rád. Úgy érezted, te csak a második helyen vagy a szívükben, nem vagy olyan fontos a számukra, mint a munkájuk. Úgy érezted, a munkájuknak élnek, és ez nagyon fájt.

Ezt te valószínűleg úgy élted meg, mintha a munka miatt elveszítetted volna a szüleidet. Minél többet voltak távol tőled egykor szüleid, annál nagyobb a zavar, a fájdalom és a harag most a belső gyermekben, akinek hiányzik a szülei szeretete. Gyermekkorod emléke tudattalanodban még most is el van tárolva, ezért erős hajlamod van a munka szabotálására.

Ebből következően korai éveidben sok küzdelem kapcsolódhat a munkádhoz és a szakmai életedhez. Ezen a fájdalmon azonban neked kell átverekedned magad.

 

5,

Valószínűleg olyan családban nőttél fel, amelyben meg kellett küzdeni az alkoholizmus és/vagy a függőségek mintáival, még akkor is, ha látszólag semmi jel nem utalt rájuk, és a látszatra minden helyesen, a társadalmi elvárások szerint zajlott. Fájt a szüleid gyengesége, és az hogy kiszolgáltatottnak érezted magad. Mély sebeket cipelsz és azt a félelmet, hogy te is egyszer elveszíted az önkontrollt az érzékeid felett az élet valamely területén. Fontos, hogy meg tanulj uralkodni az érzékeid felett. Életed második szakasza az élményektől való függőség és az egészséges, az életet támogató tapasztalatszerzés közötti különbségek, felismeréséről szól. Élményeid saját identitásod megismeréséhez vezetnek, és felismertetik veled azt is, hogy mi segíti leginkább folyamatos lelki-szellemi fejlődésedet.

6,

Gyermekkorodat valószínűleg megkeserítette a szüleid feszült kapcsolata, ezért most problémáid vannak a bizalom és meghittség terén, és személyes kapcsolataidban nem tudod felismerni a határokat. Fontos, hogy ne mások elvárásaival foglalkozz, hanem tanuld meg tisztelni a belső érzéseidet. Ez a tanulókör a kapcsolatokról szól, ezért már korán szembe kerülsz minden bizonnyal a válás és elválás kérdésével. Életed második szakasz egyfajta rendrakásról szól a bizonytalanságok, valamint a bizalommal, elköteleződéssel és határokkal kapcsolatos témák között. Kezded megtanulni, hogy nincsen fontosabb kapcsolat a világon, mint az önmagaddal való kapcsolat. Ahogy ezen az öngyógyító folyamaton áthaladsz, életed minden területén sokkal egészségesebb kapcsolatok kialakításába kezdhetsz.

7,

Gyermekkorodban valószínűleg nagyon elszigeteltnek érezhetted magad, és ezért visszahúzódóvá váltál. Fejedben egy csomó érzelmes történés játszódhatott le, és előfordulhattak olyan pillanatok is, amikor távoli, elvont birodalmak tündöklő fényességébe vetítetted ki érzékelésed. Ez azonban egyfajta menekülés volt, egy válaszreakció arra, hogy szüleid nem figyelnek rád, nem hallgatnak meg, vagy nem értenek meg. Később is hajlamos vagy elszigetelődni az emberektől, mert már gyerekkorodban is megszoktad az egyedüllétet, ezzel azonban elszigeteled magad a világtól. Fontos, hogy megéld a belső tapasztalásaidat, hogy olykor-olykor elvonulj a világ zajától és befelé fordulj, de nem szabad teljesen elvágnod maga az élettől, mert teljesen magányossá válhatsz.

8, 

Gyerekkorodat a tekintély pozícióban lévő személyekkel való küzdelem és a hatalommal kapcsolatos megpróbáltatások jellemezték. Valószínű, hogy szüleid túl szigorú elveket, és merev szabályokat erőltettek rád. Ilyenkor azt érezted, hogy nem a te személyed a fontos a számukra, hanem a külsőségek, az elvárásoknak való megfelelés. Ez a gyerekkori sérülés nagyban megnehezíti a belső erődbe vetett bizalmad kifejlesztését.

 Később, életed második szakaszában, a hatalom és a szabályok korábban rád erőltetett, és a magasabb törekvéseiddel ütköző kérdésekkel kell megbirkóznod. Megtanulod megszabni határaidat, egyben elhatárolódni szüleid működésképtelen elveitől. Ahogy megtalálod azt, ki vagy te, egyre inkább kész vagy a vezetői szerepre és a felelősség felvállalására is.

9,

Gyerekkorod megpróbáltatásokkal teli volt. Sok küzdelemmel, csalódással, késleltetésekkel és érzelmi kilengésekkel járhatott. Gyakran érezhetted úgy, hogy az élet minduntalan úttorlaszokat állít eléd. Rendre olyan helyzetekbe kerültél, amelyekben gyengeségeiddel és működésképtelen mintáiddal kellett szembesülnöd. Mindamellett, amikor egy negatív minta ismételten felmerül életedben, újra lehetőséget kapsz arra, hogy felismerd azt, és elengedésén dolgozz. Mivel a 9-es az álmok és vágyak száma, fiatalságod egyben a jövőbeli tervek megalapozásának ideje is, bár ebben az időszakban inkább a késleltetések valószínűbbek. Türelmet kell tanulnod és tudatosan felvállalni a felelősséget személyes fejlődésedért. Később eljön a rejtett tehetségek felfedezésének ideje, mely nyilvános fellépésig is eljuttathat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.