Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gyermek asztrológia mintaelemzés 2015

Gyermek, kamasz minta horoszkóp

Az első életév a Hold befolyása alá tartozik: testileg és lelkileg leginkább az anyától függő állapot. A kisgyermekkorban a Hold jegyét vesszük elsődlegesen figyelembe, mivel a gyermek alapvető igényeit az szabja meg, hogy a Holdja, vagyis legbelsőbb énje, „belső gyermeke” milyen jegyben áll. Az asztrológiában ugyanis a Holdhoz tartozik az ösztönök, érzelmek és hangulatok világa, legalapvetőbb szükségleteink, biztonság-és komfortérzetünk, illetve az édesanyával való kapcsolat, a gyermek első éveit pedig épp e tényezők határozzák meg.

Máté Holdja a Bak jegyében

A Szaturnusz földies jelgyben a Hold nem érzi magát jól, nehézkessé és félénkké teszi Máté személyiségét. Máténak állandóságra és rendszerezett környezetre van szüksége ahhoz, hogy biztonságban érezze magát. A Holdja föld jegyében van ezért nem szabad noszogatni, biztosítsuk, hogy jó alaposan megismerhesse a környezetét. Ha napirendje felborul, már sebezhetőnek és gyengének érzi magát. Nem mutatja ki könnyen érzéseit, ezért gyakran tűnhet barátságtalannak. Ám ha már bízik valakiben és elfogadja, érzelmei igen tartósak. Lassú és alapos, nagyon megfontolt és komoly viselkedésű már egészen picinek is. A Bak Holdja miatt Máté a játékait is szereti, ha szépen sorrendbe teszi fel a polcra. Vannak bizonyos viselkedési szabályok, amelyeket fontosnak tart, és azt a családtagjainak is be kell tartaniuk.

A szülőknek biztosítaniuk kell feltétel nélküli szeretetükről, mert ha valamiféle feltételhez kötnék, rögzül benne, és nagyon komolyan veszi, és tévesen azt gondolja, hogy a szeretet és a teljesítmény összefügg. Szabályokra van szüksége, hogy biztonságban érezze magát. Nem szabad túl sok mindennel terhelni, és nagyon sok dolgot elvárni tőle, mert hajlamos arra, hogy magára is vállalja ezeket a felelősségeket. Anyaképe a bölcs, érett nő, a felelősségteljes földanya, aki felkészíti az élet nehézségeire.

Egészség

Térd – térhajlat, de a hátgerinc, mint tartás, mint csontozat a fogak, bőr későbbi életkorban ízületi problémák.

Milyennek látja Máté az Édesanyját.(Anya kép)

Komolynak, felelősségteljesnek, szorgalmasnak, ám túlterheltnek éli meg. (Ennek különböző okai lehetnek, pl. anya vagy családtag betegsége, sok munka az anya részéről). Emiatt azonban kevés idő jut a közös játékra és az önfeledt szórakozásra. Máté tisztában van azzal, hogy édesanyja szereti őt, de ezt az érzést nincs idő vagy mód kifejezésre juttatni. Mivel mélyen együtt érez Édesanyjával és szeretne segíteni neki, megtanulja, hogy "kevesebbel is beérje", és lemondván az intenzív érzelmekről távolságtartóvá, szerénnyé válik. Úgy érzi, hogy a szeretetet tetteivel kell kiérdemelni. Máté érzelmei lassan alakulnak ki, de mindig komolyak. Ha valakit megszeret, akkor ahhoz a kapcsolat nehézségei ellenére is ragaszkodik. Az önbizalom-hiánnyal küzdő Hold-természetnek talán egyetlen pozitívuma lehet: a szívóssága.

Korai tapasztalatai alapján Máté is komollyá, koraéretté válik, és korán átveszi a szeretteiért viselt felelősséget. Nagyon becsvágyó és céltudatos, keményen és sokat dolgozik, hogy kiérdemelje a sikert és elismerést, illetve az ezért "cserébe járó" szeretetet. Olyan anyára van szüksége, aki felelősségteljes és felkészíti őt az életre, ám mindig elismeri érdemeit.

Évek múlva tudtam meg a szülőktől, hogy Máté 7-éves korában veszítette el az Édesapját, akit nagyon szeretett! Nagyon sokat segített az Édesanyának bármire megkérte, de még kérni sem kellett mindent, amit korához méltó segített az Édesanyjának.

Máté öntudata:

Napjegy Vízöntő

Uralkodó bolygója: Uránusz
Eleme: levegő

Mottója: "Nem tűröm a korlátozást és a tiltást."

Máté pici gyermekként igazi egyéniség.

Máté a Vízöntő jegyében született és azért született abban a családban ahova leszületett, hogy fenekestül felforgassa a szülei, és a környezetében élők életét. Hamar kezd el beszélni, és kérdéseivel bárki "kikerget a világból". Mindent tudni akar, nagyon intelligens és szellemileg hiperaktív. Kreatív, mindig van valami egészen új ötlete. A szülők készüljenek fel arra, hogy könnyen heves sírásra fakad, méghozzá a legváratlanabb pillanatokban. Nehezen tűri a korlátokat és a szigorú nevelési elveket, ezért szüleinek sok álmatlan éjszakát okozott. Békében élni vele csak úgy lehet, ha toppon vannak a szülők, és ésszel nevelik. A tiltás, korlátozás mértéktelenül felháborítja, igazságtalanságnak érzi, tehát lázad minden ellen. Amint totyogni tud, elindul, csak győzzünk utána futni. Ölbe is szívesen megy, ott nagyon jól érzi magát, de puszit nem ad.

 Kössük le a figyelmét a nap minden percében és adjunk a kezében olyan játékokat, amivel le tudjuk kötni a figyelmét. De, én azt tapasztaltam, hogy bármilyen játékot adunk a kezében pár perc és már nem érdekli az a játék. Ha, kis autót adunk a kezében azt 1-2 két éves kora körül azonnal szétszedi, mert az érdekli, hogy mi van, legbelül Nagyon jól érzi magát a nagy nyüzsgésben, a városi forgatagban. De, nagyon oda kel rá figyelni a kezét soha ne engedjük el, mert idegenekkel simán elmegy. Ha, egy idegen ember azt mondja, hogy gyere el velem a kis Vízöntő gyerek simán elmegy. Nem ismeri a félelmet!

Nagyon szereti, ha bevásárlások alkalmával elvisszük magunkkal, de arra is készüljünk fel, ha ő ki néz magának egy játékot, vagy bármi mást, azt, muszáj megvenni neki. Ha, nem vesszük meg azonnal, ordít, földre fekszik, hisztizik, míg el nem éri a célját vagy is, ha nem vesszük meg neki azt, amit ő ki nézett magának. Az otthonunkban érdemes a kollektorokba venni olyan kütyüt, amit bedugunk, de olyan erős szerkezetű legyen, hogy azt ő ne tudja ki venni. Imád beszélni és beszélgetni, imádja a vendégeskedést. Szeret bohóckodni, idétlenkedni, mert ezzel felhívhatja magára a figyelmet. Az etetés már pici korától nem a legkönnyebb

Akaratos és erős egyéniséggel bír, ami kicsi korban az etetéskor látszik meg legjobban. Később egy két éves korában sem akar enni csak ami, ízlik neki, és amit ő akar, mert nem az evés bajnoka. Azt várja, hogy valami, játékkal vegyük le a lábáról és azt az unalmas programot varázsoljuk élménnyé. A rendet itt is felejtsék kedves szülők, legyen kéznél mindig ennivaló, de ne tukmáljuk. Megeszi ő a maga adagját, csak nem akkor, amikor a szülők szeretnék, mivel korlátozást nem tűri.

Az alvás sem egyszerű nem rendszeres mivel kiszámíthatatlan az alvás igénye. Képes késő estig fent lenni és csak, akkor alszik el, ha valódi fáradság viszi az ágyba. Ilyenkor sem alszik túl sokat, gyorsan kipiheni, magát majd felébred és unatkozik az ágyban. Ha, nem akar aludni, akkor ne erőltessük, bízzuk az ösztöneire. Oviban sem biztos, hogy alszik, inkább beszélget az óvónőkkel, vagy a gyerekeket addig piszkálja, míg fel nem ébred. Fegyelmezni nem érdemes, mert azzal csak az ellenkező hatást érjük el és lázadóvá válik. Megfigyelő alkat, ezért már az is jó, ha csak fekszik és nézelődik az ágyból. Nem zavarja viszont sem a zaj, sem a mozgás, bárhol képes aludni, de csak ha akar.

Mozgás igénye nagyon nagy nagyon bele tudja magát élni a mozgásba, játékba, de csak ami érdekli. Egészen más dimenzióba lép ilyenkor át, meg sem hallja, ha szólunk hozzá. Szereti a statikus mozgást is, nem feltétlenül a gyorsaság híve. Szeret együtt csinálni mindent, így különösen örül, ha valaki megy, mászik, játszik vele. Társaságban is jól szórakozik, de olykor szüksége van az egyedüllétre. Gyorsan és könnyen teremt kapcsolatot, és minden érdekli, ami a normálistól eltérő. Jól kiigazodik az élet útvesztőiben, és sok mindenbe belevág. Apját barátként és egyenjogú partnerként kezeli.

 Az óvodában sokan csodabogárnak tartják, ám így is nagyon sok barátja van, hiszen különleges ötletei és meglátásai könnyen magával ragadja a többi gyereket. Barátaiban, sokszor csalódik, amikor rájön, hogy valójában nem is olyanok, mint amilyennek ő látta őket. a barátai mégis fontosak számára. Általában sokféle embert ismer, ám veleszületett önállósága miatt nehezen alakít ki szoros kapcsolatot.Mindig jobb akar lenni, igyekszik magát, a gyengeségeit megváltoztatni.  Nem hétköznapi kisgyermek. Olyan, mintha idegen bolygóról érkezett volna. Kedveli viszont az állatokat, biztos lesz egy kis kutyája vagy a szülők vesznek, neki vagy egy kóbor kutyust biztos haza visz. Mindig jobb akar lenni, igyekszik magát, a gyengeségeit megváltoztatni. Ha tehetné, a világot is megváltaná, és már gyermekként politikai álmokat kerget. Lázadó természet, de mindig jó ügyekért harcol.

Iskola, tanulás

Merkúr a Bakban

Az iskolát, mint az egész életet nagyon komolyan veszi. Komoly és felelősségteljes módon áll a tanuláshoz.  Úgy gondolja, hogy könnyen megtanul mindent, és szerencséje lesz, ez sokszor csalódást okozhat neki. Sokkal türelmesebbnek és kitartóbbnak kell lennie. Lépésről-lépésre vegye végig az anyagot, a biztos siker reményében. Gyerekkorában látja, hogy a felnőtteknek, a szüleinek mennyire fontos az írás és az olvasás, így nem esik nehezére a tanulás. Igyekszik megfelelni az elvárásoknak, de belső motiváció is hajtja, hisz nagyon kötelességtudó. Az idő fontos tényező számára: amint elsajátítja az órát, megérti a folyamatok értelmét, akkor még kitartóbb lesz. Szépen fel tudja építeni a jövőjét, szinte lépésről lépésre megtervezi, hogy felnőttként mi mindent fog csinálni.

Ezzel ugyanis kivívja szülei és tanárai elismerését, ugyanakkor tudja, hogy céljait csak akkor érheti el, ha tanul. A szigorú, rugalmatlan iskolákat nem neki találták ki, de a szigorú tanárokat sem viseli el sőt, ha megmakacsolja, magát nem csak ül az iskolapadban és nem érti, hogy miért ilyen a tanár néni. Ezért nem mindegy, hogy milyen iskolában íratjuk a gyereket, mert ha tanár nem fogadja el őt, akkor viszont lázad minden és mindenki ellen.

Kamaszkor

Máté még kamasz korában is lázadó, de nyíltszívű szereti az embereket, fontosak számára a barátok, de jóságát sokszor kihasználják, emiatt már korán frusztrációk érik. Jól érzi magát társaságban és egyedül is. Érdeklődő természetű, szereti a különlegességeket, az átlagtól való eltérést. Gyakran kezdeményez segítségnyújtást. Lételeme a természet, ott töltekezik fel igazán. hagyni kell, hogy olykor elvonuljon túrázni. Intelligens és kedves kamasz, nagy álmokkal és tervekkel felvértezve. Nagyon érzékeny típus ezért a hazugságot nem tűri elvárja, hogy mindenki őszinte legyen, mint ő. A korlátokat nem bírja, szabadságra, rugalmasságra van szüksége.

Álmai megvalósításában sem korlátozhatjuk. Optimizmusa nem hagyja el, amihez kitartás is párosul. Nagyon becsületes, nem szeret a másik fölé kerekedni, de kiáll a véleménye mellett. Kamaszként ő a hős szerelmes. Szereti a szüleit, de nincs meg benne a természet adta tisztelet. Hasznos, ha egyenlő félként kezeljük. Ne gügyögjünk, ne selypegjünk neki. Amikor közösségbe kerül, és szabályokat kell betartania, gyakran mutatkozhat kiszámíthatatlannak: robban, lázad. Ez leginkább a kamaszkor örökösen ellentmondó, lázadó időszakában nyilvánul meg. Ösztönösen, gondolkodás nélkül hárítja a parancsokat. A tiltás, elutasítás makacsságra ösztönzi, s végül mindent elkövet, hogy akaratát érvényre juttassa. Technikai érzéke átlagon felüli. Ezt az érdeklődési körét érdemes támogatni.

Bika aszcendens

Máté a Bika aszcendense miatt nagyon szépen formálja, a szavakat szépen beszél.Zárkózott típus, lassú, és lassan nyíló. Nagyon makacs, először hideg, aki ha megnyílt végtelenül kedves és hűséges lesz. Nyugodt, stabil, aki makacs és sokban öncélú. Sokáig gyűjti a feszültséget, ám haragja, mint a vihar, végigsöpör mindenen. Környezetének tudomásul kell venni, hogy az anyagi világ nagyon fontos számára, éppen ezért a saját játékaihoz rettenetesen ragaszkodik. Nem szereti, ha elveszik a dolgait és ő sem nyúl a máséhoz kérdés nélkül. Varázsszava: az enyém! Fontos számára a kényelem, a biztonság és minden, amit megszokott. Türelmes, de ha kihozzák sodrából hosszasan kegyetlen. Birtokló természet, aki kifelé odaadónak hat. Szépérzéke, természet közelisége és humánus viselkedése barátságossá és szimpatikussá teszi. Jó hírével szívesen kérkedik. Többnyire koraérett gyerek, aki nagyon érzelmes. A régi szakadt, kopott, játékait nem szabad ki dobni, mert, azt csak a szülők látják, hogy megviseltek, de ragaszkodik hozzá.

Mivel erős a birtoklási vágya, fontosak számára az egyértelmű tulajdonviszonyok. Szüksége van olyan játékokra, melyekről tudja, hogy csak az övé, és nem kell rajtuk osztozkodnia senkivel. A kispárnájukat sem szabad elvenni tőle, vagy kidobni, amit még pici korában a feje alá tettük. Az nagyon megviseli elképzelhető, hogy még kamasz, vagy fel nőt korában is fontos lesz számára. Elképzelhető, hogy felnőtt korában sem dob ki olyan dolgokat, ami számára még fontos lehet.

 A Bika Aszcendense miatt Máté leginkább a természetben és a szabad levegőn érzi jól magát. Emellett rajong az állatokért. Máténál már kicsi korában, vagy kamasz korában felfedezzük, hogy a művészi érzéke kiemelkedő. Különösen kézügyessége és zenei érzéke érdemel odafigyelést és fejlesztést. Kitartása és türelme gyakran bámulatba ejtő, ha valami leköti a figyelmét, órákig képes vele szöszmötölni. Mivel mindent megfog, és alaposan tanulmányoz, gyakran lassúnak tűnhet. Nem is szereti, ha sürgetik, fontos, hogy minden tevékenységre (cipőkötés, fogmosás) elég időt hagyjunk neki.

A Bika birtokolja érzései felett a hatalmat. Hiába a kedvessége, a jóindulata, ő az, akinek mindig ott csillog a szemében a szomorúság. A múlt sérelmeit magában őrizgeti, hajlamos rágódni a régmúlt dolgain, ezzel elszalasztva fontos lehetőségeket. Általában azon mereng a legtöbbet „Mi lett volna, ha?”Töprengései azonban, az esetek többségében legalábbis, nem a saját életére vonatkoznak, hanem szerettei, családtagjai, főként a szülei életére.

Aszcendens ura a Vénusz a 10-es házban

Máté későbbi életkorában szeretné, ha mások tisztelettel vennék körül, és ezért sok energiát szentel majd a szakmai karrierje és a céljai megvalósításában. Mindezt azért teszi, hogy elfoglalj, megillető helyet a társadalomban. Érdemes későbbi életkorában ezt is jobban görcs alá venni!

Szülőkkel való kapcsolata, Anyával és az Apával.

Máté az édesapjával milyen a kapcsolata édesapja a Bak jegyében született (Föld jegy). Máté édesapja számára a gyermeknevelés hivatás, és túlságosan komolyan veszi. De, ettől függetlenűl Máté édesapját nagyon szereti, de mégis túl szigorúnak érzi, de ezt, Mátét egyáltalán nem zavarja. Édesapja biztos ritkán ül le a szobába vele játszani, és olyankor sincs meg benne az átélés, amit Máté hiányolni is fog. Édesapja nem babusgatja, de mindig biztonságot nyújt, és tudatosan arra neveli Mátét, hogy bármikor, bármilyen problémával megkereshetik őt. Ha, Máté már beszélni fog nagyon sokat fognak beszélgetni, mint két felnőtt érdem lesz őket hallgatni, csodálni, hogy tudnak komonikálni együtt. Kamasz korában, pályaválasztásnál viszont az édesapja önmagát hozza fel példaként, és elvárja Mátétól, hogy sikeres legyen olyan, mint ő.

Édesanyja a Mérleg jegyében született és Mérleg holddal (Mérleg - Vízöntő):kifejezetten kedvező, jó együttműködés.

Máté szintén levegős jegyben született, mint az Édesanyja, de ő a Mérleg jegyében és Mérleg Holddal. A levegős jegy miatt és a Mérleguralkodó bolygója a Vénusz biztos, hogy nagyon barátságos viszonyban lesznek. A barátságos viszonyt, azt nem véletlenül írtam, mert mint írtam mindketten levegős jegyűek és így az Édesanyja nem fogja korlátozni. Egy levegős jegyben született gyerek, mint Máté is nem érezné jól magát a vízjegyű anyukával, mert ott sok az érzelem, ami Mátét sok érzelem fojtogatná.

Édesanyja nagyon barátságos nagyon szeret Mátéval beszélgetni, játszani, s nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igényesen nevelje őt. Tehát egyfajta stílust, életvezetési mintát nyújt Máténak, aki később még hálás lesz érte.

Anyaként fontosak számára az érzelmek, hangulatok, érzések kifejezése, és gondoskodó hajlamát mindenképpen ki akarja élni gyermekében.

Édesanyja nagyon stílusosan él, példát mutatva Máténak a megfelelő életvitelre. Barátságos, aki kapcsolatok kötésére bátorítja mindig Mátét, s sokszor segít is neki abban, hogy baráti kapcsolatokat kössön. Édesanyja kapcsolatot tart a többi óvodás, kisiskolás gyermekkel, sőt az ovonénivel, tanító nénivel is. Máté nagyon büszke édesanyjára, hiszen megjelenése elsőrangú, nagyon harmonikus, és a Vénusz bolygó miatt. Máté szívesen büszkélkedik édesanyjáról, aki kenterbe veri külsejével az összes többi anyukát. Mátét is nagyon szépen és ízlésesen fogja öltöztetni. Édesanyja Mátét mindenre megtanítja.

 Ez azt jelenti, hogy megtanítja arra, hogy kel társaságban viselkedni, étkezésre, nem beszélünk csúnyán, s a ruhadarabokat összehangoltan viseljük. Az öltözködési stílust talán csak 3-4 éves korig tudja az anyuka alkalmazni, mert a Vízöntő, jegyben születetteket egyáltalán nem érint a stílusos életvitel, s öltözködés kérdése, s elég extrém kapcsolataik vannak. Az öltözködés miatt később komoly viták várhatóak. Ha, szerencséje van az édesanyjának, mert Máté az Aszcendense a Bika jegyében van, akkor elfogadja az édesanyjától azt, amit ő szeretne. Édesanya szeretetre méltó, toleráns, mégis gyakran határozatlan így a szülő, gyermek kapcsolatban is keresi az egyensúlyt és a nyugalmat. Ez azonban nem feltétlenül előnyt jelent.

A Nap és a Hold vagy is két világítótest nem köt fényszöget.

Máténak a két világítótest nem köt fényszöget, ami azt jelenti, hogy Máté, amit gondol vagy tesz, gyakran független illetve a személyiség más részeitől, például az érzéseitől. Erős feszültség érzése keletkezik, az a benyomása, hogy az életnek létezik egy jó (magas és tiszta) valamint egy rossz (alacsony) szintje. Későbbi életkorában sok időt fordít a „földi” dolgokra, de igazi énjének a „magasabb” szinten tekint. Független, úgy érzi, mintha egy sziget lenne a világban.

Mindkét világító test a horizont felett van vagy is a Nap a 10 es házban a Hold a 9-es házban van. Elképzelhető, sőt biztos, hogy szeme világos lehet kék, de inkább sötétebb kék, mert a Hold a Bakban jegyében van, vagyis föld jegyben. Máténak a szemei, szempillája biztos nagyon szépek. Későbbi életkorában biztos sokat fog utazni és meg van rá az esélye, hogy külföldön dolgozzon. Erre később érdem visszatérni és egy új felnőtt horoszkópot készíteni.

Nap együtt áll a Szaturnusszal.(Apa példaképe)

Az együttállás olyan, mintha egy szimpla üveg lenne a keretben: átenged mindent: jót is, rosszat is. Máténak élete első szakaszában nagyon sok felelősséget kel magára vállalni. Lázadni fog ellene, de megtesz mindent, hogy az Apának megfeleljen. Legjobb, amit tehet az Apa, hogy segítse a szellemi képességeit az általa leginkább vágyott dolgok elérésére.

Nap szesztől a Marssal

Látszólag ki fogyhatatlan energiával rendelkezik. Kamasz és felnőtt korában a kreatív ötleteit elképzelhető, hogy meg is valósítsa. De, soha nem a barátai, vagy mások kárára meg elgondolásait. Máté mindig tiszteletben tartja mások képességét, tehetségét.

Nap a 10-es házban

Máté Napja a X-es házban születésétől végig az egész élete során a X. ház az anya háza marad. A X. ház az anyát jelölő házként édesanyját mutatni, a benne álló Nap pedig az édesanyjával való viszonyát. Édesanya, elvárja a tiszteletet, ő a vezető szerepet tölt be a családban. Mivel a Nap helyzete nem változik, ott fog állni húsz harmincéves,és negyven,ötven éves  korában is A X-es ház a hívatás háza viszont az Anya is Anya marad, de ha már felnőtt lesz Máténak olyan hivatása lesz, ami a világban tekintélyt, fensőbbségét biztosít neki a Nap helyzete miatt, és ez igaz is lesz.

Hold a 9- es házban

Gyermekkorában elsajátított etika, értékeik biztonságot nyújtanak számára. Intuíciója elég fejlett.  Máté gyakran tűnődik az élet magasabb aspektusai fölött. Igen ötletes, nagyon élénk a fantáziája. Szeret nagy ideálokat, magas célokat kitűzni, friss területeket felkutatni, és ez hosszú külső és belső utazásokra készteti. Kamasz vagy felnőtt korban biztos sokat fog utazni külfőldre felnőtt korában kint dolgozhat  családjával akár kint is él ehet.

Hold Merkúr együtt áll

Ez a fényszög összeköti a bal és a jobb agyféltekét, a tudatos és a tudattalan gondolkodását. Minden gondolatát erőteljesen áthatják az érzelmek, ám az érzelmei képezik a kapcsolatot a tudattalanban tárolt információt. Máté képletében ez a fényszög különleges adottsággal ruházza, fel ám előfordulhat, hogy a könnyebb megoldást fogja keresni. Érdemes erre odafigyelni, mert ez a fényszög átenged mindent: jót is, rosszat is.

Mindkét világítótestnek egy-egy fényszöge van így elképzelhető, sőt biztos, hogy Máté fiatal életében 18-19 évesen elköltözik otthonról. Engedni kel nem kel félteni sokra viszi majd az életben. IC az otthon az Oroszlán jegyében van biztos szép saját lakással, háza fog lenni. Érdemes erre majd később visszatérni, amikor betölti a 18 életévét.

Vénusz a Vízöntő jegyében

A szabadság, függetlenség jelképe. Máténak nehézségei lehetnek, mert számára könnyebb szeretni az egész emberiséget. A szellemi és művészi dolgok kedvelése gyakran rendkívüli és furcsa ösvények választásához vezeti, másoktól eltérő módon tekint a világra. Áthágja a szabályokat.
Vénusz a 10 es házban

Máté már kicsi gyermekkorában, és kamaszkorban is igen népszerű, és közkedvelt, gyerek, kamaszként, amiből sok előnye fog származni. Adottságainak köszönhetően jó esélye lesz arra, hogy kikerülje az élet nagy problémáit. A sikereket, az édesanyjának köszönheti.

A Vénusz nem köt fényszöget: művészi hajlamai és megnyilatkozásai összefüggenek a komolyságával és ez a kívülállók számára nem illik bele Máté alkotott képbe. Elképzelhető, hogy nagy szűkszavú lesz, felesgesen nem beszél, mert úgy érzi, hogy annak nincs értelme, értéke. Ne csodálkozzunk, ha minden szót harapófogóval kel kihúzni belőle, hogy elmondja.

Mars a Kos jegyében

Máté Marsa Tűz jegyben van, a Kos jegyében nagyon szeret feltüzelt állapotban lenni, ha Legveszélyesebb állás, ekkor vége-hossza nincs a provokációnak és a hiszti a konfliktus-szintet biztosítja, amire Máténak szüksége van. A legjobb, ha sok mozgással kellően fogyasztjuk a felgyülemlett energiát. (Mindig felgyülemlik.) Ha pedig jön a balhé, hagyjuk vele egyedül azzal az üzenettel, hogy mi is tesszük addig a dolgunkat (pl. a másik szobában). Így érzi, hogy nincs egyedül, de a játszmájába nem vagyunk bohócok.

Tüzes jelben tüzes bolygó: Maximális tetterő és lelkesedés, rendkívül impulzív megnyilvánulások és gyors reakciók. Dinamika és optimizmus jellemzi, magabiztos fellépése által lehetetlen nem észrevenni, erős akarat és érvényesülési vágyát. Ha sportol, rengeteg erőt és energiatartalékot biztosít.

Mars a 11-es házban

A 11–es ház barátok, támogatók és az ambíció, támpontot mutat a barátaink és baráti kapcsolatira, illetve akik belőlünk profitálnak.

Máté kezébe veszi a kezdeményezést a barátok kialakulásában és a kapcsolatok létrehozásában. Barátai körében az mondják róla, hogy valóságos forgó szél, tele van energiával, és képes ötleteket kezdeményezni és kivitelezni.

Mars szemben áll az Uránusszal

Vakmerő, gyors, imádja a sebességet. Bármit játszik, csúszdázik, szánkózik, hintázik, az nem lehet elég gyors neki. Valószínű, hogy minden olyan eszközt szeret, amivel elképzelheti a száguldást: a kisautó, mozdony, vasút vagy repülő. Ezek elvarázsolják. Máténak szüksége van olyan területre, ahol gyorsan kell reagálni. A legjobb, ha számára vonzó sporttevékenységben tud elmerülni. Ha ez nem lehetséges, akkor az iskolában nehezére esik a koncentrálás, az egy helyben ülés. Ha szabadon és spontán tud cselekedni, az sok kreatív ötletet eredményez. Így már gyermekkorában megtanulja, hogy célja érdekében hallgasson hirtelen jött gondolataira. Azonban vigyázzunk rá, amennyire lehetséges: a gyors reakciói időnként veszélyes helyzetekbe sodorhatják. Máténak, amire szükség van: türelem vigyázzunk a vérmérsékletére! Barátaival viszályt időzhet elő ez a markáns fényszög.

Jupiter a Skorpió jegyében

Nagyon temperamentumos rengeteg energia lakozik benne, részben jó, részben viszont rossz dolgokra használsz fel. Képzelőerőre határtalan, fontos számára az önmegvalósítás elérése. Mindig van valami célja, aminek megvalósítása kihívást jelent számára. A stresszhelyzeteket jól bírja, épp ezért jól terhelhető is. Nem riad meg egy kisebb veszélytől, sőt ha nem is mindig tudatosan, de keresi a kockázatos dolgokat.

Jupiter a 6-os házban (Az önmegvalósító)

Máté nem szereti, ha nagyon szigorú korlátok közé lesz szorítva. Szeret egyik pillanatról a másikra dönteni, szabadon beosztani az idejét. Minden helyzetnek igyekszik megtalálni a jó oldalát. Fantáziája révén képes a munkát, kötelességeket is játékossá tenni. Tele van ötletekkel, kreativitással, nem ismer lehetetlent. Mivel hajlamos a mértéktelenségre, nem ismeri a középutat és saját határait, gyakran fordul elő, hogy túl sok mindent vállal magára (Késő estig vagy akár éjszakában nyúlóan szeret a számítógép mellett ülni, játszani, olvasni nem igazán szeret, mer az túl lassú neki. Későbbi életkorban, de már kamaszkorban szeret főzőcskézni, süteményeket készíteni, tapasztalatok nélkül kép ess hozzáfogni, de bízunk benne, mert sikerrel fog járni. Máté felnőtt korában is szeret főzőcskézni, de itt is inkább késő éjszaka, mert az alvás nem az erőssége. Ő akkor fekszik le, amikor ő akar sajnos ezzel sok problémájuk lesz, de aggódni nem kel, mert reggel frissen ébred. Tudomásul kel vennünk, hogy neki ennyi az alvás igénye.

Jupiter - Szaturnusz Oppozíció

Máté önbizalomhiányban szenved, bármit is tesz, sosem elégedett a teljesítményével. Hallgasson megérzéseire, mert hajlamos arra, hogy elkönyvelje, magát kudarcra van ítéltnek, de ez nem így van, csak ő érzik így. Az igaz, hogy Máténak élete első szakaszában nagyon sok felelősséget kellett magára vállalni. Sokat kel dicsérni, mert képtelen saját magát jobb helyzetben elképzelni. Mátét arra kel biztatni, hogy a célja legyen a csillagos ég, mert így biztos, hogy többre jut.

Szaturnusz a 12-es házban

A 12 –es ház sötét ház ezért Máté fél olyan dolgoktól, ami mások számára nem ijesztő: különböző mesefiguráktól vagy a sötétségtől. Az álmok és az irracionális dolgok annyira betörnek az életébe, hogy teljesen elveszíti lába alól a talajt. Őt nem szabad azzal vigasztalni, hogy „Á, nincs ott semmi!”, hanem igenis komolyan kell venni a félelmeit!  Mátéval a szülők beszélgessenek el vele, érezze, hogy normális dolog, ami vele történik. Amúgy is nagyon érzékeny, mindenkinek szeretne segíteni, ha valakit szenvedni lát. Sokszor sírva is fakadhat, ám ez egy meleg családi légkörben teljesen normális. Vigyázzunk, hogy problémáinkat mennyire osztjuk meg vele, hisz ha nem tud segíteni, akkor rosszul érzi magát. Roppant élénk a fantáziája. Ha talál valamilyen módszert, mellyel összekapcsolhatja a valóságot  a képzeletében született dologgal az sokat segít neki. Így lépésről lépésre le tudja győzni félelmeit.

Megjegyzés

Máté Szaturnusza a sorbolygó, mint írtam a 12 es házban van, tehát Máté időnként vágyik a magányosságra. Későbbi életkorában már nem hiszem, hogy a számítógépnél játszik, hanem ír, ha akkor kizárólag munkamódszerében jelentkezik a magányosság. Írás közben ugyanis olyannyira visszahúzódik, hogy órák, napok telhetnek el anélkül, hogy bárki is szeme elé kerülne. Ekkor aztán gyakran hatalmába keríti a bezártság érzése, amire ugyancsak a tizenkettedik ház Szaturnusza utal. Ilyenkor feltétlenül beszélnie kell neki valakivel, ami aztán esetében hosszas telefonálások formájában ölt testet. A telefon az nagyon fontos szerepet tölt be az Máté életében, mert Vízöntő jegyében született. Sokat fog telefonon beszélgetni barátaival, osztálytársaival és azzal ő feltöltődik, és hagyni kel, hogy telefonáljon, mert ettől ő feltöltődik.

Máté egészségére érdemes odafigyelni. 2-és 3-éves kora körül aztán 5-6, és 7-8-éves kora körül lehetnek egészségügyi problémái.

Uránusz a 5-ös házban

Máté ötletei és problémamegoldásai eredetiek, tele van kreativitással. Nyughatatlan, önfejű, makacs, ő nehezen alkalmazkodik. (A fegyelem és a kötött napirend már iskolás korában is nehezére esik). Mindig új lökésre és kihívásra van szüksége, hogy meg tudjon maradni egy tevékenység (pálya) mellett.

Mars szemben áll az ötös házzal

Gyermekkori egészségügyi problémák. Máté egészségére érdemes odafigyelni. 2-és 3-éves kora körül aztán 5-6, és 7-8-éves kora körül lehetnek egészségügyi problémái. Az ötös ház gyermekkori betegségeteket jelez. A 8-as ház ura a 12 es házban a Szaturnusz, korház kisebb műtét. Bízom benne, hogy nem lesz, műtét bár a horoszkópja jelzi. A hetes ház ura a 6-os házban orvosi műhiba is lehetséges.

Neptunusz a Nyilasban

Mátét hagynunk kellene ebben az elvarázsolt állapotban lenni, minél tovább! Az oviban még rengeteg mese veszi őket körül, hisz mindent abba csomagolnak az óvó nénik. A zene, a varázsos történetek mindennapjaik része.

Mi, felnőttek rángatjuk ki őket ebből a világból. Ha szerencséjük van az elsősöknek, a tanító néni a szülőkkel karöltve csak fokozatosan vezeti át a Mátét a realitás világába. Talán ez az új kezdeményezés lehetővé teszi, hogy tovább vihessenek magukból egy darab misztikumot, csodát még felsőbb osztályokba is.

Azzal is segítjük, ha a saját akaratának megélésére bíztatjuk. Figyeljük csak meg, az ilyen kisgyermek mindenkinek az igényére ráérez, a sajátjára azonban nem tud. Nagyon kedves, előzékeny, mert ki tudja találni, mit szeretne az anyukája, és úgy is tesz. Viszont hosszú távon neki segítünk, ha megkérdezzük: mit szeretne csinálni? Hol szeretne aludni? Bátran foglaljon állást e mindennapi helyzetekben is.

Plútó az 5-ös házban

Az ötös ház az élvezetek, kreativitás, gyermek háza, meditáció, sőt akár művészeti alkotások. Az élvezetek iránti elfojtását, túlzott komolyságát. Ebben a házban sorolom a kis állatokat is bár azokat rendszerint a 6-os házba sorolják. Ám a jelenlegi állás szerint nem úgy, mint régen-a házi kedvencünket-örömünket leljük bennük.

Máté kihasználják a szülők hatalmát, sírnak, megtagadja az étkezést, addig provokálja az édesanyát, míg ki nem csalja belőle igazi érzéseit.  Egy kis sírás, és már megy az anyuka. Nem könnyű feladat ez hatalmi harcot vívni Mátéval és ezt úgy kell megvívnia, hogy ennek egyikük se essen áldozatul. Ha, azonnal oda sietünk a gyermek nyert. Ha hagyja addig sírni, amíg az végleg feladja, akkor Máté esett áldozatul. Ezért Máté igen nehezen kezelhető gyerek. De, van egy jó oldala is az ilyen gyerek, mint Máté is sokat segít szüleiknek, mivel kényszerítik őt arra, hogy levegye az álarcot és az, igazi arcát meg mutassa. Egy kis kutyát mindenképpen érdemes neki venni, mert abban megtalálja minden örömét és boldog ki egyensúlyozott gyermekkort élhet meg. A kis állat szeretete biztos fontos számára, mert a képletelemzésnél több részében is felfedeztem. Ezzel a bolygó állással kerülni kel a szülőknek a diktatórikus magatartást, amely tönkre teheti későbbi életkorban a gyermekekkel való kapcsolatát.

Szaturnusz Plútó

U 144

Máténak valamit mindenképpen létre kell hozni ebből a fényszögből, rengeteg energiát hordoz magában, ezért is kapcsolódik a Plútóhoz. Bízom benne, hogy későbbi életkorában ezt a rengeteg energiát pozitívan tudja alkalmazni.

I Fényszög nélkül

A Neptunusz, fényszög nélkül áll, a Neptunusz vizes bolygó, de Máténak Tűz jegyben áll ezért csak későbbi életkorban hatnak, amikorra a személyiség már kialakult. Ebben az esetben hatást gyakorolnak a spiritualitásra, a művészi képességekre, a tömegekkel való kapcsolatra. A fényszög nélküli bolygó mindig okozhat váratlan eseményeket.

Leszálló Hol csomópont a Szűz jegyében

 Máté nehezen indul az élet rögös útján ő egy álmodozó, visszahúzódó, félénk kisgyerek. De aztán belejön! Későn érő típus. Minél előbb bíznak rá a szülők kisebb feladatokat, örül, ha segíthet. Nem szabad viszont túlterhelni, mert nagyon fáradékony. Nagyon sok szeretetre, van szüksége és bátorításra. A művészi énje háttérbe szorul, és inkább a természettudományok és a pénz világa felé fordul, ha továbbtanulásról lesz szó. Alázata, szolgálatkészsége megmarad, érzékenysége pedig példaértékű háttértámogatóvá teszi. Az a feladata, hogy megmutassa az alázatos élet legalább akkora érték, mint a külsőségeiben gazdag lét.

Leszálló holdcsomó pontja az 5. házban

Egy büszke gyermekkel élhetünk. Iskolás koráig mindent elkövet, hogy egyéniségét felismerjék és tiszteletben is tartsák. Személyes kreativitásával szívesen bűvöli el környezetét, de lassan rá kell jönnie, hogy az élet másokról is szól. Oviban már el kell kezdenie a csoportba való beilleszkedését. Máténak viszont egy életen át tartó feladat lesz nála.

Felszálló holdcsomópont a Halakban

Fejlődésének legmélyebb forrása a kreatív önkifejezés. Máté beszél, szervez, szerepe, az hogy kérdez. Mindenhol és mindig jelen van, abszolút kifelé él. És majd nem tudja, hogy bár minden egyezik körülötte, ennek miért is nem tud örülni. A feje ugyanis elnyomja a szívét. A szülőknek fontos feladata, hogy megtanítsák az meg érzelmeket kifejezni a saját példánk által, gondozzon kisállatot, és engedjük, hogy segítsen, ha betegápolásról van szó. Minél több finom, érzelem dús ingert kap, annál jól tápláltabb lesz a szíve és meg tanulja élvezni is az életét nemcsak szervezni.

Hold szesztil a felszálló Holdcsomóponttal.

Máté emlékszik a múltbeli sérülésekre és veszteségekre, de ezek nem fogják vissza. Kamasz és felnőtt korában tanul belőlük, és a jövőbe tekint. Ösztönei majd ritkán hagyják cserbe. Érdemes tudatosítani benne, hogy figyeljen a belső hangra.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.